fredag 15 juli 2011

Det regnar...

Det finns ungdomar som är fantastiskt glada för sitt sommarjobb. Vissa arbetsgivare betalar dock bara sina anställda när solen skiner. Det är anställningstrygghet, som heter duga. Å andra sidan kan man förstå arbetsgivaren som behöver anpassa sin kostnadsmassa till förutsättningarna. En glasskiosks förutsättningar varierar som bekant med vädret, ett sommarcafés likaså. Sett ur ungdomarnas perspektiv är detta naturligtvis alldeles oacceptabelt. Sett ur arbetsgivarens perspektiv är det fullt begripligt. Tragiskt, men ändå begripligt.

En helt annan fråga som surrar i luften är Ship to Gaza och Grekland. Ship to Gaza, som något oehört viktigt och Grekland som ett finansiellt haveri. De båda frågorna har surrat i luften ett tag och nu surrar de plötsligt tillsammans. Men, för Greklands del i ett nytt - negativt - sken. Det har visat sig att Grekland går Israels ärenden och hindrar Ship to Gaza från att segla vidare. Det ter sig ytterst märkligt att Grekland och andra länder går Israels ärenden - där syftet för Ship till Gaza är fokus på mänskliga rättigheter och bistånd till ett behövande område, inte krig och våld. Läs Mattias Gardells artikel om Ship to Gaza. Den ter sig viktig att begrunda.

Av Victoria blir man glad. Hon firade sin födelsedag i går - på Öland, så klart. I regn, fast där annars oftast är sol. Hon hade en plastsäcksklädd make och far på respektive sida. Nöden hade uppenbarligen ingen lag. Det kan man ju le en aning åt.

Victoria har alltid ett leende på läpparna. Av hennes sätt och utstrålning blir man verkligt glad. Må lycka fylla alla hennes dagar.

Anette Grinde 2 kommentarer:

MOB_i_L sa...

Blockaden är laglig & behövs p.g.a. Hamas' raketbeskjutningar. De har fått erbjudande om att lasta ur i Egypten eller Israel för vidare transport av godset till Gaza, men har tackat nej. Ship to Gaza vill alltså inte leverera godset till folket i Gaza utan är mer intresserade av att skapa konflikt.

Anette Grinde Lundeberg sa...

Laglig? Behövs för Hamas? Ship to Gaza intresserade av att skapa konflikt? Vi tänker väldigt olika, ser jag.

Jag tänker på barnen, kvinnorna och männen som lever sina liv utan möjlighet att se livets stora kärlek omkring sig. Som vill utbilda sig, bilda familj och måna om sin mark. Jag tänker på kärleken, omsorgen och närvaron av de sina. Jag tänker på frånvaro av våld, vapen och krig - och frånvaron av rädsla. Jag tänker på människor som får leva i en rättvis värld.