lördag 23 juli 2011

Indien; Frukost!

Ljuvligt. Starkt. Annorlunda. Gott.

Masala Dosa är en stor "pannkaka", typ crêpe. I den ihopvikta crêpen finns en fantastiskt god potatis- och lökröra. Den är sympatiskt kryddad. Till detta serveras sambar och kokosnötschutney.

Den äts med höger hand. Bara höger hand. Med tålamod, glädje och njutning.

Masala Dosa är ljuvligt gott.

Man kan också äta Idli. Eller Appam. Tricket som gör många av de indiska rätterna fantastiskt goda är kryddning och olika typer av såser. Ett till synes oansenligt "bröd" kan ges en fantastiska smakupplevelse med de såser som serveras till. Det finns mycket att uppleva i smakhänseende i detta land. 

Masala Dosa - tar sig olika form och smak
beroende på vem som gör den...
Relevant uppmärksamhet, nödvändig renlighet och dryck av vatten/dryck från försluten flaska skapar goda förutsättningar för fantastiska upplevelser kring maten i Indien.

Chansa inte. Njut. 

Anette Grinde  - ... .

Inga kommentarer: