tisdag 19 juli 2011

Ship to Gaza...

Ship to Gaza tuffar vidare. Och störs av Israels fartyg, enligt info på Dn.se.  Årets Frihetsflotta har fått mycket uppmärksamhet genom Greklands agerande och genom Israels fortsatta blockad. Kanske har de fått än mer uppmärksamhet, just för Greklands agerande, än om de bara fått tuffa vidare.

De människor som lever i Gaza behöver uppmärksamhet. De behöver se att hoppet spirar för dem, att världen ser dem. Barnen som inte kommer ut, som inte kan leva med hopp om en bättre framtid, utbildning, arbeten och egen försörjning behöver finna hoppet om att mänskliga rättigheter och frihet också gäller för dem. Att det gäller för dem - utan krig, utan våld, utan raketer, utan hinder för utveckling av deras hembygd och deras väl.

Ja, de behöver denna uppmärksamhet, men än mer behöver de frihet och mänskliga rättigheter - att leva, som du och jag, i frihet och med möjlighet att välja och att göra.

Majoriteten av Gazas befolkning är unga. De har levt hela sina liv inspärrade. Utan egen förskyllan. Det är dags att låta dem leva i frihet - med samma rättigheter som du & jag.

Anette Grinde  - i frihet i vackra Roslagen


Länkar i Ship to Gaza frågan:
DN 19 juli 
Mattias Gardell: Orimligt. Att skylla blockaden på invånarna...
Stefan Jonsson: Frihetsflottan har åstadkommit mycket ....
DN.se: Elva svenskar på fartygen...
Om Mattias Gardell

Rekommenderad läsning...

En fantastisk bok - att läsa i sommar!
Sök på Morgon i Jenin i sökrutan här till vänster,
så finner du en recension av denna bok.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst behöver gazaborna uppmuntran. Ifrån en terrorist organisation, Hamas, som fört ett ouppmärksammat inbördeskrig. Som vägrar utlysa val, utan behållit makten 2 år efter att nya val skulle hållas. Som beskjutit grannlandet med 10 000 raketer. Och som kväser inhemsk opposition med "hotet utifrån", i klassisk maneer. All hjälp är av godo, inte för att de svälter, men de behöver moraliskt stöd, att fortsätta den demokratiseringsvåg som sköljer över arabvärlden. Men blockaden är inte deras problem, de behöver hjälp att bryta upp hotet inneifrån. Bojkotta Hamas!