måndag 14 februari 2011

En eloge till Rånäs 4h..

Rånäs 4h är en friidrottsförening med fötter i Roslagen. De idkar verksamhet som skapar skillnad. Som egna delar i verksamheten finner vi cykel, special olympics och friidrott.

Föreningen har 751 medlemmar. Av dessa är 441 män och 310 kvinnor. Där finns unga och där finns äldre. Där finns glädje, lek och allvar. Det är fantastiskt att se. Framgångarna haglar ner över föreningen. Det är glädjande att höra.

I föreningen finns det också många veteraner. I verksamhetsberättelsen för 2010 kan vi t ex finna Elisabeth Ekborg och Marketta Korpi som år efter år leker sig fram i resultatlistorna. Vi finner också Dag Dacke, Martti Mustonen och Börje Andersson. Liksom Susanne Wahlqvist och Yvonne Brandberg. Det är återkommande namn, som glädjer sig själva och föreningen med fantastiska resultat.

Föreningen och veterantävlandet står för glädje och gemenskap. Det står för allvar och för lek. Rånäs 4h är, också på veteranfronten, en framgångsrik förening. De tre bästa veteranklubbarna i Sverige 2010 var; Huddinge AIS (543 p), Rånäs 4h (380 p) och Högby IF (254 p). Varje insats spelar roll - dels för klubbens poäng och dels för glädjen för helheten, liksom för var och en för sig.

Väldigt många av de tävlande, såväl unga som gamla, får åka till Sthlmshallar för att träna. Rånäs 4h får hålla egna arrangemang i tränings- och tävlingshallar många mil ifrån hemorten. Detta bör Norrtälje kommun med skyndsamhet ändra på.

Min fråga till Kjell Jansson och hans styre är; när byggs tränings- och tävlingshallar i kommunen som kan skapa skillnad för alla idrottsutövare i trakten och för kommunen i stort?

Nya hallar - tillgängliga för många - kan utöka antal friskvårdstimmar i bygden. Friskvårdstimmar skapar hälsa. Det behöver vi så väl.

Anette Grinde ... . . .

Inga kommentarer: