lördag 5 februari 2011

Där ingen skulle tro...


Titel; Där ingen skulle tro att någon kunde bo.
Text: Oddgeir Bruaset
Foto: Tor Sivertstol
Originalförlag; Genesis förlag
Copyright; Gullers Förlag, Örebro

Denna bok är skriven, som en summering, efter en tv-serie som gick häromåret. Tv-serien skapade skillnad för många av de involverade människorna. Boken handlar om människor som bor på platser som ligger i underbart fantastisk natur, som utsätter sig för stret och för ett ensamt liv. Den handlar om människor som följer sitt hjärtas röst och bor på en plats de verkligen älskar.

Boken beskriver platser och människor i Norge. Platser som ligger bortom allfärdsvägarna. I norr och i söder. Nära vatten, högt uppe på sluttningar och långt från stadens brus. I en makalöst underbar natur. Den beskriver sådant som kan te sig annorlunda.

Hos mig skapar boken beundran och längtan. De beskrivande texterna och underbara fotografierna går rakt in i mitt hjärta. Det glädjer mig oerhört att få ta del av dessa människornas livsförutsättningar och deras kraft att följa sitt hjärta, att läsa om dessa människor som bor och lever i det ljuvligt enkla. Det enkla som ändå måste vara tungt och stretsamt, men väldigt nära naturen och dess fantastiska kraft.

I boken kan vi också läsa om hur tv-programmet skapade skillnad för några av de människor som där berättade om sina liv och boplatser. Det skapade nyfikenhet och det visade att det finns fler som gärna vill bo eller besöka dessa platser och dessa människor.

Denna bok kan jag varmt rekommendera.

Hos Libris förlag kan du beställa boken.

3 kommentarer:

Monica Carlsson sa...

Jag tyckte också om den serien. Tack för tipset om boken!

Anonym sa...

Den boken ska jag läsa. Följde också den serien. Livet inne i de norska fjordarna högt uppe på höjderna, där någon liten linbana kan var en livlina.Njutbart! Alvara

Reflektioner Allteftersom sa...

Ja, det tycker jag att du skall göra. Jag tror mig också ha hört att en uppföljare är på gång. /A..