tisdag 22 februari 2011

Det där med bokhandel...

Det där med bokhandel verkar vara en icke särskilt lönande affär. Eller kanske är det lönsamt att sälja dem, istället för att driva dem? Borgholms bokhandel och Malungs bokhandel är till salu. Norrtäljes likaså.

Bokhandlar har alltid intresserat mig. Liksom böckerna i dem. En bokhandel skall var lugn och välsorterad. Den skall ha en liten funderingshörna, eller kanske ett café. Den skall gärna ha författaraftnar och andra aktiviteter som drar läsare till sig.

I varje stad man besöker, skall man alltid besöka en bokhandel. Man skall också ha med sig en bok i handen när man lämnar butiken. Det kan vara något roligt, något viktigt, något nära eller kanske bara något sött.

Kanske är det dags att skaffa en bokhandel. Det tål att tänka på. Fast när jag läser om Norrtälje bokhandel (i dagens lokaltidning) och ser ägaren säga - "Det känns vemodigt, men sista året har jag inte tagit ut någon lön. I år är jag rädd att jag skulle få betala för att driva bokhandeln vidare". - så får man nog fundera ett varv till.

Jag vet att Hilda har sagt att bokhandeln i Enköping, är den bästa affären i Enköping. Det är ett betyg som heter duga. Där har bokhandeln skapat skillnad. Där finns DET, som en bokhandel skall ha.

Anette Grinde ... . . .

Inga kommentarer: