fredag 17 juni 2011

Vi närmar oss midsommar...

Det är lite svalt ute. Det är varmt, men svalare än häromdagen. Det är skönt. Himlen är som vanligt somrigt blå, men ändå täckt av olika färger och former på molnen. Blått och grått är vackra färger. Vi kan nog förvänta oss regn idag.

Allt det vackert gröna, i alla olika fantastiska nyanser, lyser starkt i naturen. Syrenerna och liljekonvaljerna har blommat ut. Skolavslutningarna är avslutade. Pingst är passerat.

Nu blommar det till midsommarstången. Kråkvicker, smörblomster, hundkex, midsommarblomster & björk syns i massor. Gult, blått, grönt och rött blandas i ett härligt mönster. Det är underbart att se allt blomster som blommar i denna tid. Det är olika färger och nyanser vart man än vänder sig, det byts av allteftersom, när något nytt blommar där i  väg- eller skogskanten eller ute på de stora vackra ängarna.

Vägkanterna är inte klippta ännu. Det växer högt och med en god variation av färg & form. Där finns grönt, gult och blått i mängd. Det är lite kluvet att det inte är klippt. Det är lite farligt, när vi kör och färdas på de slingrande vägarna ute på landsbygden. Det är samtidigt fantastiskt vackert med de blommande dikena och vetskapen om att där växer blommor som behöver växa lite mer för att få göra sitt i naturen innan de klipps.

Vi närmar oss midsommar. Det är en ljuvlig tid.

Hur skall du fira din midsommar detta år?

Anette Grinde 
F ö r e t a g s h u s e t
Läs om midsommar!
Wikipedia om midsommarstång!
Glöm inte STF i sommar!

Inga kommentarer: