söndag 26 juni 2011

En stjärna i kanten!

Jag gillar vår kompost. Den är gjord av Roslagens bästa snickare och den är riktigt fin. Den är stor, tvådelad, isolerad och riktigt redig. Den fungerar prima och den tål hur mycket komposterbart material som helst. När man tror att den är full, ryms det ändå några månaders ytterligare material i den. Den gör mig riktigt glad. För övrigt sorterar vi glas, metall, kartonger, plast och papper med ordning och reda. De sorteras hemma och de lämnas på lämplig plats vid Roslagsbro sorteringskärl när vi ändå passerar. Där är det rent och snyggt. Ordning och reda, även där. Det känns rätt och vettigt att göra detta. För naturens skull.

I Norrtälje kommun ger komposten en lägre soptaxa. Det känns rätt och vettigt. För naturens skull. Det gör mig också glad. Kanske var det just det som gjorde att vi kom till skott med vår fina kompost. Med en god kompostering och med vår övriga sopsortering töms vår tunna nu bara var 4.e vecka. Med än lägre taxa som följd. Det känns bra och det räcker riktigt gott.

Glad blir jag också av Anita Fransson, Teknik och service/Renhållningsenheten, Norrtälje kommun. Sophämtningsturerna och regelsystemet i Norrtälje kommun är ibland lite märkligt, sådär så att man kan förundras en aning. När man undrar och förundras kan man ringa till Anita Fransson. Hon är en riktigt bra  kommunal tjänstekvinna, som står för kompetens, rätt & riktigt och god ordning. Hon står för goda svar, aktiv handling och vettighet. Utan att bryta mot reglerna. För sitt sätt, gott bemötande och sin handlingskraft skall hon ha en stor stjärna i kanten.  Till henne ringer man gärna när något gått snett - hon hjälper oss helt enkelt rätt.

Anette Grinde

 

Inga kommentarer: