torsdag 9 juni 2011

De badar i sol i Herräng i norra Roslagen....

Detta hus är till salu. Det ligger i Herräng i norra Roslagen. För dig som letar ett hus med plats för gäster, en fantastiskt tomt, ett naturnära läge i en miljö som bara ligger en kort bit från badet och havet - då bör du titta hit!

De badar i sol. Förutom att de dansar i Herräng, så badar de i sol. Den stora tomten och huset badar verkligen i sol denna dag. Det är stillsamt. Ensligt, utan grannar, men nära till samhället strax intill. Tomten är stor och fantastiskt. Huset är ganska enkelt, med en härlig storstuga med en underbar öppen spis. Här finns verkligen rum & plats för sommarens möten. 

Husen och tomten ligger inbäddade med skog och berg runtomkring, vilket gör att sol och skugga avlöser varandra allteftersom dagen går och du byter plats på den stora tomten. 

Berg, löv- och barrträd, ett underbart vinbärsbestånd och en ljuvligt stor gräsmatta för sommarens alla äventyr skapar skillnader och möjligheter. För dig som vill odla finns god plats och stora möjligheter.

För dig som bara vill ha en gräsmatta för spel och bus, är detta också möjligt.

För dig som vill ordna grillplats eller en badmintonplats kan också detta skapas på denna stora tomt. Det ena behöver inte utesluta det andra. Allt får helt enkelt plats.

Strax intill ligger skogen för andra äventyr. Där kan finnas goda möjligheter att finna svamp, bär och ett fantastiskt djurliv.

Den lilla uteplatsen på husets baksida bryggar samman huset med naturen. Berget går i dagen och påminner mig om var jag är - mitt i det enkla nära. Mitt i naturen och dess alla möjligheter. I en stillsam tystnad, som ändå är i de bästa av våra världar. Mitt i naturen, ensligt, men ändå nära världens mitt. Just där jag är. Just nu.

Vid verandans och bergets gräns ser jag fantastiska klätterträd. En klättervänlig tall hör inte till vanligheterna, men här växer den tillgängligt och lätt. Kanske finns den där för sommarens barnabus, eller för en plats för några av bygdens morgonkvittrande fåglar att bosätta sig i.

Här kan man ha storkalas utan att störa en kotte. Det finns möjlighet att göra sovplatser för riktigt många personer i de tre husen på gården. I det stora huset finns flera sovrum och i de båda småstugorna finns möjligheter att husera ytterligare gäster eller kanske tonåringar som vill rå sig själva en stund. Kanske kan någon därtill tälta på den stora gården.

Midsommarblomster, liljekonvaljer, smörblommor och syren står i full blom runt om på tomten och i skogskanten strax intill. Vinden fångar löven och skapar ett somrigt ljud. Det ljuvligt vackra gröna mot den klarblå himlen gör denna plats till en riktigt vacker plats.

För dig som gillar berg i dagen, skog och närhet till såväl natur som det lilla samhållet strax intill är detta en plats att besöka.

För dig som vill låta gästerna eller några av barnen få ett eget hus finns här goda möjligheter att åstadkomma just detta.

I Herräng finns mataffär, badplats och en fantastisk dansfestival som sträcker sig över flera sommarveckor. Den är känd långt utanför Sveriges gränser och skapar mer och mycket för många. Närhet till en marina med restaruang, camping och havet gör möjligheterna stora för aktiviteter och naturnära njutning.

Herräng ligger därtill bara på en tvärvägs avstånd ifrån Trästa, som ligger ett stenkast bort från Grisslehamn och Älmsta med alla de möjligheter som dessa orter erbjuder. Sommaren är fulltecknad med fest, aktivitetsdagar, butiker, dans, löpning, rodd och andra festligheter i dessa trakter.

Med cykel eller promenadskor når du havet och naturen. Herräng, Älmsta och Grisslehamn står för hav och sommar. Det är fantastiska platser att vara på.


Om du vill ha ett hus med en stor och fantastisk tomt för ett ovanligt bra pris i en fantastisk miljö, då kanske detta hus är något för dig.

Länken till mäklaren finner du här.


Ord & bild Anette Grinde 


Inga kommentarer: