söndag 7 juni 2009

Custom Bike Show - Norrtälje 6 juni 2009

Så har den varit igen. Custom Bike Show, i Norrtälje. På självaste nationaldagen fylldes Socitetsparken i Norrtälje med människor, motorcyklar, mc-prylar, musik och feststämning.
Med flaggorna i topp, solen skinande och med exalterade mc-byggare och mc-ägare blandat med mängder av mc-nyfikna och intresserade människor - tillbringade vi en stor del av dagen vid den östra infarten till parken och sedan en god stund för att förundrad titta på mästerverken i parken.

Här finns många timmar nedlagda.

Här finns en mängd planeringstimmar för att få evenemanget på plats. Twin Club MC har efter många års arrangerande av denna tillställning en god vana och ser ut att hitta rätt i djungeln av tillstånd, mc och försäljarplacering, el, funktionsärsmat och prisutdelningar.

När Andreas kommer hem med dekaler och reklamblad får man förundras. Man kan undra hur många tusen dekaler som har tryckts och vilket fantastiskt kontaktnät som måste finnas i spridandet av dessa. De sitter verkligen på var mans & kvinnas fordon i bygden. I Norrtälje kan man inte missa att Twin Club MC och Custom Bike Show är på banan. I år igen.

När reklamtidningen kommer förundras vi igen. En riktigt tjock tidning. Med annons, på annons och ytterligare några till. Skarpt, må vi säga. Riktigt skarpt.

Inget gruff noterades av illasinnade mc-gäng detta år. Kanske var det polisens insats som gjorde susen. De hade laddat mer än smått. Mängder av poliser syntes vid infarter, i parken och på gator och torg. Några bjöds på tårta, då Sofie firade sin 20-årsdag i solen vid det bortre insläppet. För övrigt frossade Floges gäng i tårta med jordgubbar & grädde efter att de fina funktionärsmackorna och kaffet slunkit ner och stärkt för nya tag.

Många timmar finns oxå nedlagda av mc-byggarna. Det finns cyklar som man bara kan baxna när man ser. Förundrande uppfinningsrikedom, pyssel och färg. Ett av mästerverken slog verkligen till på förundrandetråden ordentligt detta år. Kan man egentligen bygga så? Ett snirklande pussel till mc, som drog plus i röstningen för bästa hoj. De vann första pris i sin klass, med mängder av priser från mängder av sponsorer.

Ja, jag säger då det. Tid, pengar och skarpt intresse för mc-konsten. Imponerande skarpt.

Ett imponerande skarpt plus - till evenemanget. Och ett imponerande skarpt plus - till alla grabbar och tjejer som är en del av mc-byggandet och får fram dessa fantastiska skapelser. Mest grabbar skall nog sägas, men det finns säkert tjejer med i detta oxå.

Förundrande skarpt.

Anette Grinde

Inga kommentarer: