söndag 8 juni 2008

Custom Bike Show - Norrtälje 7 Juni 2008

Igen har den varit.
Den bejublade Custom Bike Show i Norrtälje.

Den går av stapeln varje sommar, den första lördagen i juni.
Den "ägs" och arrangeras av motorcykelklubben Twin Club Mc, i Norrtälje. Den bygger på ett starkt och numera välkänt arrangemang, och den bygger på en mängd ideell kraft.

Twin Club Mc består av ett fåtal medlemmar, med mängder av kontakter. Arrangemanget bygger inte bara på ett fåtal medlemmars kraft utan även på engagerade vänner och sponsorer. Många drar sitt strå till stacken denna dag, och många drar sitt strå till stacken i planeringen innan - även om några få gör väldigt mycket.

Evenemanget består i grunden av en utställning i Socitetsparken. Under årets mörka dagar tillbringas många timmar i garage ute i vårt land. Det skruvas, pysslas och funderas. Det slipas, spacklas och dras el. Det byts däck, styren, backspeglar och växelanordningar. Och det görs väldigt mycket mer därtill. En del av alla dessa timmars arbeten ser vi resultaten av under denna utställning, för andra hinns inte klart i tid - och deras resultat kanske vi får se ett annat år.

Motorcyklarna är fantastiska. Spektakulära och fantastiska. Stor möda, mängd av tid och mycket pengar ligger i dessa mästerverk.

Twin Clubs medlemmar bygger oxå motorcyklar. De bygger och de hjälps åt. Tillsammans. När en inte kan, fyller den andre i. När en skadas, står de övriga vid hans sida. När någon saknar material, har någon annan det som behövs. Ja, visst hjälps de åt - där uppe, i sin föreningslokal.

Men - denna dag, bygger de inte motorcyklar. Denna dag, bygger de ett gott arrangemang. De bygger för sig själva, de bygger för stora delar av motorcykel-Sverige och de bygger för Norrtälje. Det skapar värde för Twin Club Mc, för mc-Sverige och för Norrtälje med alla dess handlare och för kommunen i stort. Parken är "knökafull" av människor. Hamnplan och stadens gator likaså. Många har bytt sin normala kostym, sköterskeuniform eller butiksstass mot skinnklädsel denna dag. Och hit har de tagit sig, på sin motorcykel - från när och från fjärran. Tusentals motorcyklister har invaderat stan, inte bara tusen med ett först - och utan tusen med riktigt många. Värmen gör det lite plågsamt varmt, men vi härdar ut i glädjen av det goda arrangemanget. Arrangemanget besöks av "alla" - ung, som gammal, och ur alla olika samhällsskikt. Vår gemensamma nämnare denna dag är mc och glädjen att åka och på olika sätt njuta av detta intresse.

Det finns utställda motorcyklar i mängd, det finns underhållning på scenen, det finns korv, glass och kaffe. Det finns försäljare av kläder, tidningar, motorcyklar, ryggskydd och hjälmar. Det finns intresseorganisationer och klubbar som HDCS, Yamaha, Heaven Bikers och SMC på plats.

Funktionärerna, de ideella krafterna, gör arrangemanget möjligt. El, avspärrningar, planering av parkens yta, musikbeställningar, priser i mängd, säkerhet med en god dos vakter, insläpp på många ställen in till parken, vägvisare för motorcyklar och människor - och en omfattande mängd sponsorkontakter. Därtill samtal, tillstånd och överenskommelser med t ex kommunen, polisen och räddningstjänsten. Inte att förglömma är macka och förfriskningar till funktionärerna som står timme efter timme i insläpp, översläpp över gångbron i hamnen eller på annan uppgift i evenemanget.

Ett mycket gott arrangemang.

Oräknat är antalet besökare som denna dag samtidigt besökt stadens gator och torg. De som tillfört värde till Akeba, glasskiosken, apoteket, Granparken, Ica, systembolaget, På G, posten, Coop och alla andra inrättningar och butiker i stan. De som sett och glatts åt vår vackra lilla stad, med dess hus, torg och fina stråk. De som inte skulle ha sett Norrtälje, och tillfört värde till vår stad och dess köpmanskår och kommun om detta arrangemang inte varit.

Vilken tur vi har - vi här i Norrtälje, att här finns sprudlande ideella och drivande människor, som älskar att arrangera och som lyckas engagera en så stor grad av kraft, till glädje och ekonomiska framgång för så många fler här i bygden.

Må kommunen, polisen, företagarna, m fl i bygden uppmuntra och delta i detta arrangemang i god ton och takt även för kommande år.


Anette Grinde
Norrtälje 2008-06-08
Norrtälje Tidning 13 juni 2008

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för dom fina orden! Lillen, Twin Club Mc.