fredag 13 juni 2008

Nej till klusterbomber....

Klusterbomber skadar. Civila. Barn, kvinnor och män. Vuxna, gamla och unga. Människor utan medverkan i strider. Människor som försöker leva sitt liv, i fred och i omsorg.

De får skador för livet livet - för den enskilde och för den personens familj och vänner. De får skador, som skadar samhället.

Det är tid, nu, att se till att dessa krigsmateriel oskadliggörs. Utan något dröjsmål alls. Här i vårt land behöver vi dem inte. Inte alls. Det står i strid med allt tal om mänskliga rättigheter. Det står i strid med all tanke om omsorg om vår nästa.

De behövs inte heller på någon annan plats på vår jord. De behövs inte alls, på någon plats alls.

Anette Grinde
2008-06-13



Det finns många som uppmanar - några av dem är;

1 kommentar:

Dennis Nilsson sa...

Den dagen vi själva blir utsatta för klusterbomber kommer vi att tänka om, och inte tillverka dem. Det gäller även de övriga länder som inte vill skriva på.

Hur "roligt" vore det ifall det funnits gamla outlösta klusterbomber, från andra världskriget, ute på öarna i vår skärgård? De skulle än idag dödat och lemlästat oss!

För den som undrar hur illa det är att leva med klusterbomber så rekommenderar jag tittning på den prisbelönta dokumentären "Bomb Harvest";

http://www.bombharvest.com
På You Tube; http://www.youtube.com/watch?v=Qt9U4UM4lXo

Tipsa gärna vänner och bekanta att titta på denna dokumentär. Alltid lär man sig något.