tisdag 17 juni 2008

Låt oss anställa....

- Låt oss anställa en vikarie för vår barnlediga personal. Låt oss fundera på hur vi hittar en ny bra kraft till vår duktiga kraft som just har slutat. Låt oss annonsera och söka ur ett brett perspektiv. - säger någon.

- Jag vet en som vi vill ha, han är bra, nej - han är bäst. Även om vi har en hög med ansökningar, så är det honom vi vill ha. - säger en annan, och insisterar.

- Det är aldrig någon som söker tjänsterna som utannonseras, vi måste passa på om det finns ett intresse. Vi måste ha någon. Någon, som är bra. Är han bra, så måste vi anställa just honom - säger ytterligare en annan.

Jag undrar. Hur kan vi hitta andra personer - utanför vår egna lilla krets - som är duktiga, fantastiska och bra för vår verksamhet, om vi inte vidgar våra vyer? Hur kan vi hitta andra personer, med kunskap och kraft, om vi inte annonserar på nya platser, i andra media och med nya grepp? Hur kan vi hitta andra personer om vi bara söker i våra egna minnen, talar med oss själva i vår lilla grupp och annonserar där nästan ingen utanför vår lilla egna krets läser?

Jag bara undrar - för jag förstår verkligen inte hur vi kan skapa nytt, växa och vandra på nya stigar om vi bara tittar i det vi redan har....

Anette Grinde

Inga kommentarer: