söndag 28 juni 2009

Solen skiner....

..gassande varm. Ljuvligt skön.

Vi packar. Ostrukturerat som vanligt. Min fantastiske vän letar verktygen och finner dem ej. Jag finner dem strax efter, när jag tittar - och hittar samtidigt tallrikarna till "uteservisen". Man kan ju undra hur det kommer sig att vi faktiskt får med oss det vi ska ha med oss. Men på något märkligt sätt fick vi nog det.

Tält, sovsäck, korkskruv, middag och utekök. Regnkläder för säkerhets skull. Badkläderna glömde jag, fast de riktigt behövdes. Nåja, det gick väl ändå.

Vi styrde norrut. Vi timade färjan från Grisslehamn. Vi ställde in GPS.en och körde av i Eckerö hamn. GPS.ens sinne var kvar i Grisslehamn - eller inte riktigt förstått våra instruktioner. Nåja. Vi fann vår väg till Kattnäs. En liten camping, med ett stillsamt lugn och en varm solnedgång. Vi tillredde vår middag, njuter av vinet, badar fötterna i det långgrunda vattnet - och är glada att våra barn inte längre är två år gamla och skriker för full hals. Det är helt enkelt skönt att njuta i stillhet och i den underbara sommarvärmen - utan passande av små barn. Det får helt enkelt andra roa sig med i denna tid. Men man kan ju sakna de stora - de som numera roar sig på annat håll.

När maten är uppäten, vinet urdrucket och disken avklarad - bäddar vi ner oss i tältet. Fast solen ännu inte gått ner. En kall natt, blir en väldigt varm morgon. Den gassande solen gör tältet till en bastu, och vi äter frukost i solen på klippan vid stranden. Ljuvligt skönt.

Så småningom kommer vi iväg. Motorcyklarna är packade. Igen. Klockan är nästan mitt på dagen, men vad gör det - när vi bara är ute för att njuta utan stress. Vi färdas i lugn takt. Vi passerar Mariehamn och vidare till Uffe på berget. Glass och kaffe. Vidare till Getaberget och njuter av utsikten en stund - i värmen. Jag längtar till kajaken när jag åter ser de vackra klipporna, om än på håll. Jag längtar verkligen till kajaken igen.

Vi vänder vidare till Bastö, Godby och Kastellholm. Ett vackert landskap passerar. Trafiken är lugn, men vi smiter ändå emellanåt in på lugnare vägar. Vi gläds åt cykelskyltarna - de är mycket trevliga att fånga oxå för motorcyklisterna, i lugn och maklig takt. GPS.sen är bara med oss på vår färd ibland. Det är tur att vi lite hittar själva på dessa vackra vägar. Här har vi ju varit förr.

Vi färdas vidare till Bomarsund. Där stundar macka med ägg och ost. Det kan tyckas vara en konstig kombination - men det var ändå riktigt gott. Vi njuter i värmen en stund - men åker sedan vidare till Vårdö och Sandö. Fantastiska klippor och ett makalöst landskap. En ljuvlig doft av hav och varma klippor. Ganska fina vägar. Det är ett fantastiskt landskap att vara i, detta ö-land - vårt nära Åland.

Vi tittar på klockan och finner det tid att vända åter. Färjan hem lär inte vänta om vi kommer sent. Vi vänder kosan och puttrar "hemåt". Bomarsund. Kastellholm. Godby. Mariehamn - och vidare till Eckerö. Vägarbeten som vanligt - det är det alltid på Åland på sommaren. Det verkar höra till.

Vi kom ganska precis till färjan. Utan stress. Lojt och skönt, och utan sjösjuka klarar vi överfarten. Eller jag, eftersom det bara är jag i sällskapet som inte riktigt klarar sjön. Men - idag gjorde jag det.

Hemma igen. Glada över en skön helg i främmande land. I lugn. I värme. I glädje över att få färdas med motorcykel i vackra miljöer.

Nära, men ändå borta en stund.

Anette GrindeInga kommentarer: