onsdag 9 september 2015

Otroligt högt och extremt djupt

Otroligt högt och extremt djupt
Annelie Pompe
Bonnier Fakta
Isbn 978-91-7424-456-4
2015
www.bonnierfakta.se
www.anneliepompe.com

Annelie Pompe har skrivit en bok om äventyr. Hon har skrivit om lust och glädje, om inspiration och motivation. Och om rädsla, passion och tankekraft. Ja, det finns mycket mer i denna bok, som har skrivits av en kvinna som dyker djupare än alla och som klättrat på världens högsta berg. Hon har paddlat, sprungit, tränat målmedvetet och siktat högt i livet. Och djupt, förstås. Hon har insett att livet består av, skall bestå av, händelser som tillför. Just detta försöker hon berätta för oss här.

Otroligt högt och extremt djupt består av berättelser om dykning, klättring, paddling, mm. Den består också av en mängd vackra och inspirerande bilder och därtill av peppande inspirationstexter. Hur gör vi, för att livet skall bli bra? För att vi skall nyttja och njuta av det till fullo? Gör det bästa av det? Pompe berättar om sin resa och hon hoppas också att vi andra skall ge oss möjligheten att göra vår.

Ja, om vi gör det beror på hur vi är som personer. Vad vi har fått med oss i våra gener och hur vi själva lyckas förvalta och förändra det som den vanliga stigen leder in oss på. För att bryta den vandringen, gå i en annan riktning, som t ex Annelie Pompe gör, behöver vi anstränga oss en aning mer. Vi behöver peppa, ändra och göra. Bestämma oss, och gå i en annan riktning. Ett sätt är att inspireras av den här typen av böcker, att lära oss av andra.

Annelie Pompes bok ger oss förslag och inspiration till detta. Den ger oss glädjen, den ger oss känslan i hur det är, vikten av att försöka om vi vill. Nyckeln till förändring är alltid att fatta ett beslut och att sedan genomföra beslutet, inte släppa taget efter vägen. Det förutsätter naturligtvis att du har den viljan, den styrkan och att du inte fångas av rädslan efter vägen eller att du hittar ett nytt spår att följa.

Annelie Pompe ger mig inspiration. Hon delar ord om mod, äventyr, rädsla, passion, utmaning, tankekraft och om andning. Hon delar ord om sådant som spelar roll för henne och också för många av oss andra – fast för oss har de en helt annan betydelse än för henne. För att vi ännu inte klättrat högt eller dykt djupt, alltså inte utmanat oss i denna grad. Frågan är om vi vill.

Vill vi göra det? Utmana oss. Ja, då kanske det är hög tid att göra det. Nu, innan tiden rinner ifrån oss. Vill vi det? Ja, då är det tid att göra.

Tack, Annelie, för din kraft och livsglädje. Tack, för att du delat detta med oss.

A..


Vill du kommentera detta inlägg - så går det bra att göra det  här!


Länkar; 
Adlibris. Kyrkans tidning. Bokus. Bonnier fakta

Inga kommentarer: