måndag 2 maj 2011

Svenska Turistföreningen, Roslagskretsen, planerar för mer...

Roslagskretsen planerar för mer. Häng gärna med på de aktiviteter som passar dig - eller förslå något nytt och annat som passar dig mer.

10 september 2011. Vandring i Roslagen. Vi njuter av vacker natur. Vi gör det tillsammans med likasinnade och vi lär oss mer av varandra. Inga-Britt ansvarar för ord och arrangemang.

15 oktober 2011. Tunnbrödsbakning. Favorit i repris. Detta är ett uppskattat inslag i vår verksamhet. Anmäl dig i god tid. Detta är en härlig tillställning, med bak, värme och en härlig tillsammansaktivitet. Inga-Britt lotsar och leder, så att det blir rätt och bra.

Campus Roslagen - Luftvärnsmuséet - skall besökas. Eva ordnar och ordar om datum och förutsättningar inom kort.

24 oktober 2011. Studiebesök på kärnkraftverket i Forsmark. Programmet på Forsmark är ca 2 ½ timmar, inklusive en resa till slutförvaringen. Vi börjar med en lunch på Forsmarks värdshus (80.-) och samåker i egna bilar (delar på 18,50/mil bland de som är i bilen). Max 30 personer kan vara med i gruppen och för färd ner i berget krävs att deltagarna inte har några rörelsehinder. Sådan krav finns inte för resten av visningen. Detta besök låter onekligen spännande. Christian ansvarar för evenemanget.

Presentation av årsboken! Britt står för ord och presentation av STF.s nya årsbok. Hon har gjort det förr och är en van och gillad talare. Boken kommer ut sisådär i december, så presentationen får ske i dessa faggor. Håll utkik efter datum för detta.

Berättarkvällar, i samverkan med Roslagens Fornminnes- och hembygdsförening, Flottans män, SPRF, Roslagsmuseets vänner och Föreningen Norden. Datum för kvällarna är 28/9, 12/10 och 26/10. Det blir spännande, så att det sprakar om det. Matts frågar en föreslagen författare och Inga-Britt talar vidare med samverkansföreningarna. Snart vet vi mer om detta.

Därtill talar vi om tid och förutsättningar för en ny vargföreläsning och en föreläsning om en resa per motorcykel i Indien när mörkret faller framåt hösten igen. Länsstyrelsen informerar oss gärna om vargarna. Om de beslut som finns och hur de arbetar med dessa frågor. Det är angelägna frågor för oss här i Roslagen. Kanske är november tiden som ter sig lämplig för dessa föreläsningar.

Innan höstmörkret når oss tänker vi oss också en kajaktur i vår vackra skärgård igen. För detta ansvarar Anette, som också skulle vilja arrangera en tur med guidning på vackra Arholma. En bra Arholma-guide sökes för detta. Matts luskar kring frågor kring en tur med fantastiska Blidösund under sensommaren, eller vad sägs om en sensommartur till Helsingfors och Sveaborg. Inte med Blidösund då förstås, men väl med båt över ett vackert hav.

För dig som vill vara säker på att fånga STF Roslagskretsens aktiviteter föreslår vi att du går med som medlem och anmäler dig till vårt mailutskick. Gör det på en gång, genom ett mail till roslagskretsen (at) stfturist.se

Kul är det, vill jag lova.

Anette Grinde
Ordförande STF Roslagskretsen
tfn 0708 905 731

Svenska Turistföreningen - Roslagskretsen

Inga kommentarer: