lördag 21 maj 2011

Idag är en bra dag...

Idag är en bra dag.
En ljuvligt fantastisk dag.

Idag är det konstrunda i kommunen. Mängder av konstnärer ställer ut i kommen, och människor åker runt och titta in. De begrundar. De ifrågasätter. Och de njuter. Njuter av konsten, kaffet och de fantastiska omgivningarna.

Hos oss kompletteras bilderna med kaffe och kladdkaka. Jordgubbar och en klick grädde får läggas till för den som vill. Kladdkakan och sockerkakan skapar en ljuv doft i huset, även om den kanske bör uppmuntra till att inte glömma dagens promenad innan dagen nått sitt slut.

Röda ballonger syns vid grindstolparna. I lillstugan hänger tavlor för beskådande. Välkommen in.

Sofie kommer på besök. Det hör inte till vanligheterna, så det glädjer mig stort. Då blir vi tre till middag. Till middag får det bli Idas finfina ugnspotatis, rökt eller gravad lax - lite, lite värmd och den ljuvliga rom-lök-gräddfilssåsen till. De små underbara tomaterna, röd/gul paprika, den ljuvliga St Augur och ett gott vin därtill. Mmmm. Jag längtar redan till vår middag.

Idag är det också en mc-tur för de som finner roslagsvägarna sympatiska. MC Snöflingan och STF Roslagskretsen arrangerar tillsammans en tur i det härliga försommarvädret. STF Norra Upplandskretsen har tidigare stått för mc-arrangemang i STF.s regi, men nu har stafettpinnen lämnats över till Roslagskretsen. Det känns spännande och roligt. Detta år leds turen av Lasse "Krullo" Berglund, som är aktivt engagerad i MC Snöflingan. Klubben har fått sitt namn av medlemmarnas hårfärg. Vi när ett stort hopp om att deltagarna får en fantastisk tur och att detta står på vår gemensamma agenda vid fler tillfällen framöver.

Idag är en bra dag.
En ljuvligt fantastisk dag.

Vilket påminner mig om en fin låt, som Lili Öst skrivit. Du finner en snutt av Lili Östs "En bra dag" här.

Anette Grinde

Reflektioner Allteftersom rekommenderar;

Inga kommentarer: