tisdag 10 maj 2011

Ambassadör för kvinnors företagande...

Tillväxtverket har utsett mer än 900 kvinnor att vara ambassadörer för kvinnors företagande.

Företagande kvinnor. Landet runt. I fantastiska och skiftande verksamheter. Berättar och gör.

Kvinnornas uppdrag är att göra kvinnors företagande synligt, att vara en förebild för andra kvinnor, att sprida kunskaper om vad företagande innebär och att inspirera andra att se företagandet som ett möjigt karriärsval.

Ambassadören förväntas berätta varför hon är företagare. Kanske också en del om hur, var, inspiration med mera.  Uppdraget, som är ideellt, görs i huvudsak i företagarens närområde. Där hon bor eller verkar.

Målgruppen är icke-företagare - huvudsakligen flickor/kvinnor, men naturligtvis även män. Kunskap och inspiration är viktiga ledstjärnor. Vi vill gärna uppmärksamma kvinnor på att företagandet är en möjlig riktning.

Företagandet förknippas ofta med män, men det är lika tillgängligt för kvinnor. Ambassadören kan så ett frö, skapa mer, inspirerar, berätta och finnas till hands för skolor, föreningar, arbetsförmedlingen, privatpersoner, mm som vill få hjälp med en insats i företagandefrågan i kommunen. Med fokus på kvinnor.

Om du vill ha en sådan insats till din organisation - så anmäl ditt intresse på Ambassaden Där finns mer information och mängder av personer som vill, kan och gärna gör. Ställ en fråga om någon av dem vill tala just hos din organisation i vår, i sommar, under hösten eller kanske när vintern åter tar oss i sitt grepp.

http://www.ambassadorer.se/ är adressen.

Titta in. Tänk mer. Tänk nytt. Tänk om. Och gör. Som i att ställ frågan om en ambassadör till dig, din skola, din rotaryklubb, din förening eller din kommun. Eller varför inte till arbetsförmedlingen eller kyrkan. Det kostar inte ens något alls - det har goda förutsättningar att skapa mer.

Anette Grinde
Företagshuset & NaturNära Äventyr.


Inga kommentarer: