lördag 10 mars 2012

Hemkomstfest....

Hemkomstfest 10 mars 2012.
Leif & Anette. Jenny & Dick. Sofie & Axel. Lina, Richard och Frank. Malin, Andreas och Felix. Kent & Inga. Jan & Gunnel. Britte & Roine.

Vi bjuder till fest för att vi vill möta de vi inte sett på länge och för att flera stått till vår tjänst när vi varit ute och rest. Kattvakt, husvakt, postansvariga, snöskottare, bloggföljare och fantastiska döttrar med grindpojkar, för att använda fars begrepp på döttrarnas pojkvänner.  Ja, ni var alla fantastiskt välkomna och vi var mycket glada att se er vid vårt bord.

Morötter, blomkål, gurka, paprika & dip serverades som förtugg. Cider (alkoholfritt) att dricka till det. Tänk, det är riktigt gott med råkost och dip. Utan chips och salta pinnar klarar man sig riktigt väl.

Till middag äter vi en buffé, bestående av;
Tjälknöl på vildsvin.
Tjälknöl på älg.
Kallrökt lax, lite lite värmd.
Potatisklyftor i ugn, med lök, lite kålrot, tomat och paprika.
Oliver, svartvinbärsgelé, tomat och en lätt grönsallad med tomat, paprika och gurka.
Citron.
Sås på löjrom, lök och gräddfil.
Sås med lök och gräddfil.
Bara lök.
Räckte det så, eller har jag glömt något här?

Vitt vin, rött vin, öl, cider och vatten står till buds att dricka till maten.  Juicen står nog oblandad kvar i kylen. Man kan nog inte minnas allt.

Mellan mat och efterrätt dukar vi fram;
Kex, prästost och den ljuvligt goda St Agur.
Päron och vindruvor därtill. 

Till efterrätt fyller vi sedan bordet med;
Kladdkaka, bakad under morgonen. (Nötter och ägg klarar inte allergin bland gästerna, men annan efterrätt fick då också arrangeras.)
Grädde, glass och hallon.
Kaffe, te.

Hembakt kumminbröd (brytbröd) och "Emilbröd" bakades under dagen. Det är gott och trivsamt med hembakt bröd. Allt matbröd är bakat utan mjölk/fil, ägg och nötter - och med olivolja och vegetabilisk yoghurt istället för smör, animaliskt margarin och fil/yoghurt från den vanliga mejeridisken, för att klarar allergier bland gästerna.

Ja, värdarna (Leif & Anette) stod pall, igen. Det är roligt att "göra kalas". Vi ser fram emot nästa igen.

A..

Inga kommentarer: