tisdag 6 mars 2012

Flyktingpolitik...

I dagens NT skriver Jan Björklund och Barbro Westerholm om flyktingpolitiken. De vill att den skall bli humanare, som i mer medmänsklig. Jag är benägen att hålla med.

Människors närmaste familj, som i barn, barnbarn och föräldrar, hör till det sociala nätverk som spelar mycket stor roll för många människor i andra länder. Familjen har inte samma trygghetsvikt hos oss, men i t ex Indien, är det familjen och den nära släkten som utgör hela trygghetsbasen. Det bör vi minnas när vi utformar våra regler om vilka som omfattats av närstående i flyktingpolitiken.

Hur förhåller människorna sig till sina föräldrar hemma? Vilken trygghet finns för dem där, när resten av hela deras trygghetsnät har tillåtits vara här?

Det låter som ett humant drag att utreda frågan om den lagändring som Björklund och Westerholm här talar om. Låt oss hoppas att åtminstone kristdemokraterna, centern och moderaterna är med på spåret.

Anette Grinde*** *** ***
* Bloggare om; flyktingpolitik - Jan Björklund - Barbro Westerholmkristdemokraterna - centern - folkpartiet. * Intressant.* Bloggkartan Norrtälje.* Nyligen.se. * Bloggregistret. * Blogger.com. * Favoritlistan. * Politometern. * Anne Marie Ekström. * Anita Brodén. * Sven Tycker (utan att ange sitt namn).

Inga kommentarer: