måndag 4 april 2011

TvärtOm!

Titel; Tvärtom.
Hur du vinner framgång, blir lycklig och rik genom att göra precis tvärtom.
Författare; Max Söderpalm
Förlag; Söderpalm Publishing
Utgivningsår; 2011
ISBN; 978-91-86077-48-8

När jag läser en bok, så brukar jag ganska snart bestämma mig för om detta är en bok att låta någon annan läsa (som i att låna ut) eller om jag skall behålla den själv, för att läsa igen. Ibland skall den vidare till t ex mina döttrar eller en god vän, ibland till min granne och ibland till en affärskontakt.

Denna bok får bli kvar hos mig. Detta är definitivt en bok som skall ligga i min väska ett gott tag framöver. Inte som onödigt släpande vikt, utan som något att varje dag plocka upp för en stunds läsning - igen. För återreflektion, för anteckningar och för att inte glömma det som är viktigt. Jag kommer därtill gärna att tala om den, när någon undrar vad jag läser.

Max Söderpalm är uppenbart en man med driv och energi. En görare, som inte låter jante sätta hinder i vägen. Något annat kan ju inte vara för handen, om vi vill bli framgångsrika i det vi gör. Han sprudlar. Den positiva energin tenderar att smitta.

Söderpalm talar om att vi måste göra, att vi måste visa framfötterna, att vi måste ringa de samtal och träffa de människor som är nödvändiga och att vi måste visa en aning mod. Vi måste helt enkelt gå lite mot strömmen. Han utmanar oss att göra det vi vill göra, att formulera våra tankar och genomföra de handlingar som är nödvändiga för framgången. Han sätter fingret på väldigt många självklarheter. Sådant som är enkelt att förstå. Busenkelt att förstå, helt enkelt.

Som en summering av min tanke när jag läser Tvärtom så tänker jag att boken lär mig att vi måste göra för att nå framgång. Vi måste bestämma oss, vi måste planera, vi måste utbilda oss, vi måste öva, vi måste ta hjälp och vi måste glöda. Vi måste helt enkelt vilja. Och göra. Vi måste följa det spåret i allt det vi gör. Då kan vi nå den framgång vi söker.

Det är förbjudet att hindras av en tanke som vi tror att någon annan tänker. Det är ju så självklart, så det behöver ju inte ens skrivas, eller hur? Den här boken hade många kunnat skriva. Men bara en gjorde det. Nu är det upp till dig att läsa den. Det kan helt enkelt skapa skillnad, på din färd mot framgång. Oavsett vad din framgång skall bestå av.

Detta är en bra present till din personal. Detta är en bra present till din vän. Men först och främst skall du läsa den själv. Inte sen. Utan nu. Som ett viktigt steg på din färd till framgång. Din framgång, som du definierar den och som du vill att den skall se ut.

Anette Grinde

Inga kommentarer: