tisdag 12 april 2011

Indien; Hur kommer man överhuvudtaget på idén...?

Hur kommer man överhuvudtaget på idén att åka motorcykel i Indien? Det är en vanlig fråga från åhörarna, när vi talar om våra resor.

Det kan vara en fråga om vad man längtar efter. Det kan vara att träffa rätt person. Det kan vara att lyckas fånga rätt tid, en tillräckig kassa och någon att åka med - med samma intresse - just då.

Sommaren 2005 träffades vi. Jag tog motorcykelkörkort och träffade Leif när jag var klar med mc-kortet. Jag fick min hand på Kinaresors katalog och längtade efter att åka med på deras stora Kinaresa per mc.

Leif åkte till mc-dagarna i Västervik den sommaren. På vägen ner till Västervik fick de sällskap av en person som precis hade kommit hem från den stora Kinaresan. Han talade sig varm för denna fantastiska resa och Leif blev såld.

Hemkommen var han intresserad och vi började tala om saken. Vi konstaterade att den var för långvarig, att den gick under fel säsong och att den var för dyr. Därtill för långt fram i tiden. Min lillasyster, som arbetade i Svenska Kyrkan i Enköping, hade en arbetskollega som varit iväg på äventyr i Indien. Vi frågade, vi besökte arrangören och vi fann att två veckor per motorcykel i Indien i december 2005 var ett lämpligt drag för oss. Vi bokade vår resa i september 2005. 11 motorcyklar i en lång härlig rad.

Det var ett bra drag. Det skapade oerhörda mervärden. Det höjde oss och vårt mod. Och det gav oss fantastiska minnen. Vi blev helt enkelt Indiensålda - och då särskilt mc-färds-Indien-sålda.

2006 åkte vi till Indien igen. Sydväst blev målet denna gång - och delstaterna Goa och Karnataka. Vi åkte per motorcykel. Var sin. Färden gav nya mervärden, nytt mod och nya minnen.

2007 skulle vi åka igen, men då drabbades Leif av en arbetsplatsolycka. Vi tvingades avbeställa vår resa. 2008 och 2009 rann iväg utan Indienfärd, men 2010-2011 var det dags igen. Två ljuvliga månader (december - januari) i ett fantastiskt land.

Medan vintern utsatte människorna i Norden för snö och kyla njöt vi av Indiens ljuvliga värme. Vi färdades per motorcyckel i ett alldeles fantastiskt land. Vi njöt - och vi njuter fortfarande av de underbara minnena, flera månader efter vår hemkomst.

Vi åkte till Indien för att vi träffat varandra. För att vi båda gillande tanken på att färdas per motorcykel i Indien. Och fann det väl värt att upprepa. Igen och igen. Med nya stigar inritade på vår äventyrskarta.

Nu behöver jag finna en förlag som gillar ord om en fantastisk färd.

Anette Grinde

Inga kommentarer: