fredag 1 april 2016

Mornings in Jenin - Susan Abulhawa

Klicka på bilden
för att komma till den
tidigare recensionen
.
Titel; Morgon i Jenin
Originalets titel; Mornings in Jenin
2010
ISBN; 978-91-1-302614-5
Författare; Susan Abulhawa 
Norsteds - Norstedts Förlagsgrupp Ab

Jag läste Morgon i Jenin för flera år sedan. Jag minns det som en fantastiskt bra bok. Känslostark. Jag har skrivit om den tidigare, här i bloggen.  

Jag upplevde boken då som otroligt stark, som en roman fast sann. Däri finns mycket känslor, ett målande språk och en god dos (hemsk) historia. Jag hade då inte varit i området, men kände vikten av att skaffa mig mer kunskap. Ett besök i landet, lyssnade till människor som vet, mm, ingår i det konceptet, tänker jag. Jag har nu varit där, i landet och i området. Jag har mött människor, lyssnat och begrundat. Jag har sett och hört. Jag har läst boken igen, fast denna gång på engelska; Mornings in Jenin

Jag vill verkligen rekommendera dig att läsa boken. Välj det språk som passar dig bäst. Den är stark, och ja, jag upplever den - fakta och grundförutsättningar - som liggande mycket nära sanningen även om det är en roman. Bilderna stämmer med de bilder många, på plats och med kunskap, har berättat. Inte bara en berättelse, utan flera berättelser som ger en liknande bild. 

A..


Morgon i Jenin. Adlibris. Mornings in Jenin.

Inga kommentarer: