tisdag 26 april 2016

Concord - New Hampshire - 25 april 2016

25 april 2016. Concord - New Hampshire.

Barbara & Eli är hjältar i vår värld, fantastiska människor. De bor på en stillsam gata i Concord. I huset finns två fina och lugna hundar. Och nu bor vi hos dem, en dag eller två till. Så fint det kan bli, eller hur?

Idag har vi sålunda tillbringat dagen i Concord, promenerat på stadens gator i vackert solsken. Det var varmt i solen men svalt i vinden. Barbara tog oss senare under dagen upp till en närliggande skog, där vi promenerade en god stund i trivsam miljö. Det börjar knoppas i träd och buskar, någon liten väldoftande blomma visar sig i naturen men den är ännu inte riktigt på gång. I morgon skall det regna och det kanske är det naturen behöver. Lite regn, lite efterföljande sol och värme kan göra susen för den ankommande vårens växtlighet. Regn/snö som väderleksrapporten säger för i morgon gör mig förstås lite mindre förtjust.

En av de (tre) ungdomar som (från tid till annan, men inte just nu) ansluter till hushållet idag. Brad är äventyrare, klättrare. Han reser land och rike runt för att utforska berg att klättra upp- och nedför, leda andra och lära sig själv mer om klättringsäventyr och liknande. Det har fört honom till klättring i Sverige, Norge, Japan, USA, Patagonien, mm, och han verkar lycklig över den valda livsstilen. Han kommer på morgonen, packar om, och åker vidare på eftermiddagen. Nya äventyr står på agendan. En trevlig ung man, som tydligt valt sin livsväg. Hans val och glädje gör mig glad. Ja, inspirerande äventyrare gör mig glad.

Vi stannar här, hos Barbara & Eli, ännu en dag, vidare beslut fattas (antagligen) i morgon (alltså tisdag, som är en regndag). Än finns det hopp för vidare färd mot Montreal, hur står dock ännu i stjärnorna.

Vi är rätt säkra på att vi inte kommer att att bo i tält framöver, det är risk för kyla och minusgrader nattetid & det är vi inte så förtjusta i. Dessutom känns det osäkert att tälta när man inte känner till graden av vänlighet vid hantering av camping i områden där skyltar med tillträde förbjudet är väldigt vanligt. Ja, det är olika förstås. Men, vår svenska allemansrätt finns, som bekant, inte här.

På kvällskvisten blir vi bjudna på finfin sushimiddag. Finfint iordningställd av Eli. Här är trivsamt och fint. Förtjusta är vi i Eli & Barbara, ja.

Ja, här mår vi väl.

A..Familjens hund - nyfiken, väluppfostrad, glad och äventyrlig.

Leif & Barbara letar grodyngel. 

Inga kommentarer: