måndag 26 december 2011

Tisdag 20 december 2011. Konkavli – med sikte mot kusten igen – Malvan.

Tisdag 20 december 2011. Konkavli – med sikte mot kusten igen – Malvan.

Att Konkavli var en stor stad kan ha berott på att det är en järnvägsstad, dvs järnvägen går nära/i staden. I Rajapur, som vi trodde skulle vara stor, gick järvägen 15 km bort och staden låg flera km från den stora vägen. Konkavli har en bra stad att passera.

Det är fuktigt och kallt på morgonkvisten. Iväg 0720. Påpackade. Utan frukost. Människorna har mössa och jackor på sig. Det är riktigt kallt. Det verkar vara svalare här på natten än lite längre norrut.

Efter några starka stigningar når vi en ny dalgång. Här är jorden frodigare – bördigare. Allt är inte skördat. Riset (gräset) ligger på upplag en bit från marken. Små skörderutor med olika färg, oldlat
eller skördat eller vänd jord. Det är vacket i det tidiga morgonljuset.
Bördigt. De plöjer här med ockar på de små vackra rutorna. Det växer, det gröna syns krypa fram i den brukade jorden. De pumpar upp vatten från det närliggande vattendraget. Vatten gör onekligen underverk för människorna. När vägen svänger bort ifrån vattendraget märks torkan på ängar och i jorden tydligt igen.

Kl 1100 når vi Achra, vid kusten. Vi har trampat 33 km. Frukost. Bori med grönsaker, kaffe och vatten. Otroligt gott. Härifrån sägs det vara 19 km kvar till Malvan. Vi trampar vidare.

I Indien finns det kor av många sorter. Idag såg vi en vars horn växte ner runt halsen istället för uppåt. Stackar´n, får man säga. Ibland möter vi kor som har ett snöre och en lång stör hängande efter sig. Det verkar tungt.

Vägen är bitvis skruttig idag. Den är som ett lapptäcke, med rutor, hål och olika underlagstyp. Hoppiskump.

Dagens dos blev 58 km. Vi nådde Malvan ca 1330 och hittade bo kl 1500 . Sun and Sand Holiday Home. Cyklarna ställer vi på balkongen, som ändå är placerade till ingen annan nytta. Sopstation nedanför och ytterst nära nästa hus.

Utanför Malvan finns ett fort och på den andra sidan om staden en vacker strand. Fiskeflottan ligger i viken nära fort och stad. Stadsstranden är en aning skitig, men badstranden var fin (fast vi bor nu i staden och kommer inte till stranden).

Mitt knä värker. Dumt.

Igår mötte vi två Österrikare på en Enfield. Deras mc oljekrånglade så de letade efter en mekaniker. Idag åkte de förbi igen. De stannande till och språkade en liten stund innan de tuffade vidare mot Goa, där de just nu hade sitt boende.

Utanför hotellet spelas musik och smälls smällare för fullt. Det är en mycket hög ljudvolym. Vi fasar för dålig nattsömn. Det visar vara ett bröllop, vars gäster festar loss.

Thali & vatten till middag. En internetstund. Jag undrar om min mail fungerar att sända mail till igen. Kanske någon kan ha vänligheten att prova!

Musiken och festligheterna tystnar när vi lägger oss. Vi somnar utan problem.

Ännu en dag i god väns lag. Vi cyklar i lyckospår.

A....

Inga kommentarer: