fredag 30 december 2011

Måndag. Annandag jul. 26 december 2011. Benaulim

Måndag. Annandag jul. 26 december 2011. Benaulim (strax syd om Colva – strax väst om Margao).

0711 promenerar vi ner till stranden för Sofies morgondopp. Jag och Leif finner morgone för kall för sådana aktiviteter. Stranden ligger i ett fantastiskt vackert morgonljus. Solen stretar sakta uppåt på den ljusblått vackra himlen. Dagen tar sin form.

Efter morgondoppet letar vi cykelreparatör. I Benaulim finns ingen som klarar växelcyklar, så vi får cykla till Margao efter frukost. Vi äter en god frukost (3 lök & tomat omeletter, 3 toast med smör, 2 stora mjölkkaffe, vatten).

Sofie får idag en sollatardag medan vi får cykla till Margao (ca 6 km) för att laga cykeln. Leifs cykel behöver onekligen vård.

Ja, Sofie har för bra syn för sitt eget bästa. Hon ser spindlar och kackerlackor – det gör inte vi. Vi ser dem inte, helt enkelt. Och vi tittar definitivt inte efter dem. Det blir lättare så.

Goa är verkligen turismens delstat. Såväl indisk, som västerländsk. Kring Colva/Benaulim är det många tyskar och engelsmän i den övre medelåldern. Det finns också många ryssar i området. Menyerna är turismanpassade, men inte lika hårt som i Baga-trakten. Närheten till staden (Margao) gör inköp mm möjliga.

Vi cyklar till staden för cykelreparation. Vi njuter av chai och kaffe (21 rupier), hittar internet och förundras över kasoet i staden. Margao är distriktets huvudstad och ganska stor. Cykelreparatören byter sju ekrar, skarpar till hjulet och bakbromsen och gör cykeln redo för nya äventyr (130 rupier). Leif är glad över sin "nya" cykel.

Vi cyklar åter till Benaulim, byter om till badstass och går ner till den ljuvliga stranden där Sofie har mutat in ett prasoll. Öl, cola och ananas smakar gott. Det salta havet brusar lätt och inbjuder till sköna dopp. Värmen är god.

Sofie hälsar! Hon ligger på stranden hela dagen. Parasollet skuggar, skjortan likaså och sjalen täcker det sista. Hon har förstått det där med solskyddsfaktor. Hon njuter, läser och filurar kring språken.

Strandkanten har krupit ut en god bid sedan imorse. Stranden är nu riktigt bred och hård. Vi kan nog cykla en bit på den i morgon bitti, hoppas vi. Då styr vi syd.

Vi möter coola krabbor på stranden. Några bor i spiralformade snäckhus ocvh sticker upp en klo när vi nyfiket tittar in. Några springer på snedden över stranden och gränver ner sig i hål i den blöta sanden. Några hål är små och några är riktigt stora. Utanför ligger högar av krabbupp-puttad sand. Coola!

Med mycket stor sorg inser vi att vår spring-gps har lagt av. Den har varit en god följeslagare på många resor. Det är väldigt trist att den har lagt av. Sorg!

Richi Guesthouse, Benaulim. Boendet är bra, särskilt för den goda prislappen. Rent, helt ok toa, mm. Det kan rekommenderas.

Pasta, paneer masala, paneer ticka masala, vatten, kaffe till middag. Sakta promand hem, tittande på de stora och fina julkrubborna. De är fantastiska. De finns där kristna människor finns (som t ex i Goa och i Kerala), de byggs stoooora, och är underbara att betrakta.

NattNatt.

A..

Inga kommentarer: