tisdag 13 december 2011

Fredag 9 december 2011. Alibag - Murdu

Alibag, en ganska stor stad. Hit gick buss från färjan (Mumbay – Mandve). Leifs mage var ur lag i natt, men verkar nu vara i form igen. Nattsömnen vill inte infinna sig, så natten blev en aning lång.

Timo sms.ade inatt att han har hittat boende.

Frukost. 2 masala dosa, vatten och en kopp te till frukost. Avfärd ca kl 1100 efter lite cykeljustering.

På em går bakhjulet sönder. Kullagret rullar över vägen och frustrationen når oss. Leif meckar isär och sen ihop igen. Vi kommer iväg några km, tills den trillar ihop igen. Nytt är uppenbart inte alltid
hållbart.

Vi når så småningom Nandgaon, som saknar hotell. Vi får så snällt trampa vidare med den trasiga cykeln. Vi håller andan och hoppas att det håller.
Vi landar i Murud, tämligen trötta efter en gassande varm dag med en cykel som strular starkt. Den faller redan i bitar.

Dagens sträcka känns tämligen kort i km, men vi är redigt trötta av solens stekande värme och frånvaro av fläkt. Ja, det drar nog vida över 30 grader.

Vyerna är vackra längs kusten. Uppförsbackarna pinar våra ickecyklingsvana muskler regält.

Middag. Vegetarisk korma, vatten och cola. Som smort. Finfint.

Boende vid stranden i Murdu, en knapp stril vatten i kranen. Vi fick vänta till kl 1930 innan elen behagade komma. Rummet var rent och fint. Sängen stenhård (med en mycket tunn madrass). I morgon måste cykel repareras. Punkt.

Anette Grinde

Inga kommentarer: