tisdag 24 november 2009

Anna Bertilsson, Blidö - Norrtälje Tidning 24/11 2009

Jag tycker att din idé och tanke var god.

Det känns självklart att kyrkan skall stödja Norrtälje kommun att ta emot ensamkommande flyktingar, såväl barn, ungdomar som vuxna. Omsorgen om människorna är en stor del av kyrkans roll. Omsorgen behövs - såväl om flyktingbarnen som om de som beslutar och genomför.

Ingmar Wallén (m) håller säkert med om det även om han i kyrkorådet valde en annan väg. - Men kanske har du ändå sått ett frö i hans hjärta.

Du skriver också; "Men jag hade nog insett från början att kyrkorådet känner att de har andra och större uppgifter". Oj - tänker jag då - glöm inte att störst av allt är kärleken och omsorgen om din nästa. Om du tror att ditt kyrkoråd har glömt det, så hoppas jag att du påminner dem om det.

Ditt samtal med Åke Malmström (kd) kanske förde ditt engagemang vidare. Kanske var det det som gjorde att du skrev din insändare till Norrtälje Tidning. Det var bra - att du inte gav upp, att du försökte igen, på ett nytt sätt, och att du skrev om din tanke. De orden skapar nu tankar hos fler. Det sår frön i fleras hjärtan.

Självklart skall kyrkan stödja kommunen i sitt ansvar för flyktingbarnen. Det ska också alla vi andra - med omsorg i hjärtat.

Anette Grinde
Publicerad i Norrtälje Tidning - 2009 12 02

Inga kommentarer: