söndag 29 november 2009

Adventskonsert i Sthlms Stadshus ....

Vi lyssnade in årets Advent i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Till fantastiskt vackra toner och en påhittig programvärd/dirigent (Bo Aurehl) njöt vi en del av lördagskvällen i den stora staden. Det är onekligen trevligt med små utflykter på roandekontot ibland.

Stockholm Singers, Kammarkören Svenska röster, Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör och kör från Stockholms Musikgymnasium - tillsammans med solisterna Josefin Nygren och Michael Blomqvist sjöng fantastiskt vackert sånger som t ex Hosianna, Bereden väg, Let it Snow och Cantate Domine. Dirigenterna (Helene Stureborg och Bo Aurehl) gav prov på god dirigenterfarenhet. Musikerna Mats Ericsson på orgel och Joakim Holgerssons Little Big Band med övriga instrument gjorde därtill mycket goda insatser i samspråk med alla vackra röster. Danscompagniet bidrog därtill med dans och rörelser, förutom att de också deltog med sina röster i den stora körsången.

Programvärden Bo Aurehl gav också prov på tanke och lustigheter mellan de vackra tonerna. Publiken fick sig några goda leenden och skratt till livs. Det tillförde gott till evenemangets helhet. Det satte lite extra prägel - på ett klart positivt vis.

Länsförsäkringar Stockholm var sponsor för tillställningen och jag hoppas på en ny föreställning nästa år. Det är gott för kulturen och det är gott för människorna, såväl för de som uppträder och för de som lyssnar.

Detta ser och lyssnar jag med glädje på igen!

Föreställningen i sin helhet var helt enkelt vacker och njutbar.

Anette Grinde

Inga kommentarer: