onsdag 27 maj 2009

Aung San Suu Kyi ....

Aung San Suu Kyi, en kvinna som kan skapa bättring för sitt land. En kvinna som uppenbart skrämmer slag på herrarna i Burmas styre.

USA:s president Barack Obama skärper tonen mot Burmas militärjunta och fördömer den "teaterrättegång" som pågår mot Aung San Suu Kyi, den burmesiska oppositionsledaren.

Förlängning av husarrest, eller många års fängelse riskererar resultatet att bli för att en amerikan knackat på hennes dörr. Det förefaller vara mycket lätt, för denna diktatur, att hålla Aung San Suu Kyi inspärrad under alltför många år av hennes liv.

Låt världen ta sig ton och få denna kvinna, och alla liknande fall, ut ur fängelserna och ut i frihet så att de med sina ord, sitt mod och sin kraft kan verka för en bättre värld. Och så att de, med rätta, kan andas och verka i frihet utan bojor och galler för fönstren.

Krassman (s), Per Lodenius (c), Jan Emanuel Johansson (s) , Göran Pettersson (m), Sofia Modigh (kd) - hur ser ert arbete ut - lokalt i hemmapolitiken, i riksdag eller i EU - när det gäller denna typ av fångar i världens olika hörn?

Hur ordar ni och hur handlar ni för bättring för dessa människor?

Anette Grinde

2 kommentarer:

Krassman sa...

@Anette
Har inte arbetet med frågan mer än att jag är medlem i det näteverk som vi Socialdemokrater har för ett fritt Burma. Annars så följer jag Amnestys arbete och skickade senast ett mail till Italiens inrikesminister gällande Romers rättigheter. Gör det samma vet ja. http://www.amnesty.se/2009/04/30/vadjandebrev_manadens_aktion_maj_2009/

Krassman sa...

Hej igen.
Vill bara tipsa dig om denna site.
Här kan man själv ladda upp sin hälsning till Aung San Suu Kyi. Gjorde ett klipp med vår talesperson för internationella frågor, Urban Ahlin(S), här om dagen.

http://www.64forsuu.com/index.php