torsdag 7 maj 2009

Kristendom för ateister - av Olle Carlsson

... kan rekommenderas för läsning.

Finns Gud och vem är Gud? Ja, Gud finns - och Gud är kärlek.

Att tro på Gud eller kyrkan. Gud är den verklighet vi lever i - han är andningen och pulsen i våra liv. Kristendom handlar om förlåtelse, fred och kärlek. Det handlar om människosyn. Det handlar om att vi måste våga göra upp med vår religiösa intolerans och ha en stor vidsynthet. Det handlar, för var och en av oss, om att ta sin egen livsväg på allvar - inte att ifrågasätta andras väg eller livsval.

Vad är människan? Ja, vi är ont och vi är gott. Det är viktigt att inte fastna i missarna utan att sikta om. Vi får helt enkelt inte ge upp, utan försöka igen. Kanske är ondskan i grund och botten inte något annat än rädsla. Rädslan som paralyserar och förstör. Det som gör att vi inte tar vara på våra möjligheter.

Att släppa taget. Ja, visst är det så - att vi inte släpper taget om vi inte måste, utan hänger kvar så länge vi bara orkar. Så - släpp taget. För att kunna skapa nytt.

Att öppna sig för sanningen. Av vikt är bön och meditation. I stilla tystnad. Låt din bön vara just din bön, där du är nu. Den behöver inte vara mångordig - den kan vara alldeles tyst. Låt oxå din bibelläsning vara just din. Du tolkar, utifrån där du är. I reflektion. Läs den meditativt. Läs helhet, läs korta berättelser, läs stycken eller bara meningar.

Fokusera på det som berör - det som ger livsmod och kraft.

Läs denna bok. I lugn och i ro.

Anette Grinde


Böcker till salu...(nya & begagnade)

Inga kommentarer: