lördag 9 maj 2009

Stor och liten - på Stadsteatern i Sthlm....

...scener av Botho Strauss. En dansteater av Birgitta Egerblad.

Det var en märklig företställning. Den var fylld av dans och rörelser. Rörelser och ord - men mer rörelser än ord. Den beskrev relationer, förvecklingar, missförstånd och gräl. Den beskrev kärlek och längtan.

För den som inte kände till historien var den en stund av obegripbara scener utan större sammanhang. En beskrivning, t ex i programmet, hade kunnat göra historien begriplig. Begriplighet kan bara tillföra till föreställningen.

Jag förundras över teaterfolket och över konsten. Vilken tur att det finns människor som gillar att spela teater! - men ibland förundras jag oxå över hur föreställningar kan överleva. Med 19 personer på scenen, med ljud, ljus, dekor, regi, pub i pausen, insläpp, program- och biljettförsäljning, annonsering/ marknadsföring och annat som behöver servas och göras är det en diger skara människor som skall avlönas.

Ja, visst är det konst och visst skall det finnas. Finnas tillgängligt för många, som det faktiskt gör på Stockholms Stadsteater.

Julklappspresentkortet är nu slut. "Vildanden" och "Stor och liten" fick vi se. Presentkortsjulklappar på Stockholms Stadsteater är verkligen inte fy skam! Det önskar vi oss igen!

Anette Grinde

Inga kommentarer: