onsdag 13 maj 2009

Ölandsbladet 12 maj 2009...

Gudrun Brunegård, Vimmerby - Kristdemokraternas kandidat nr 6... ger oss tre skäl att rösta i EU valet. 1) Klimathot, 2) Östersjön och 3) den grova brottsligheten. Ja, det är viktiga frågor och det är fler än lilla Sverige som påverkar - både med plus och med minus. Det är väldigt viktigt att vi är där - ordar och gör - för att påverka i dessa frågor, d v s att vi inte bara låter andra orda och göra i frågor som starkt berör oss.

Men, Gudrun Brunegård, vi skall väl också rösta på någon person i EU-valet. Din insändare i Ölandsbladet indikerade inte så tydligt vad just du kommer att göra om du väljs som vår representant i detta val. Du ger oss KD.s frågor, men du ger oss inte svar på frågan vad just du aktivt kommer att göra om du väljs. Tack, för att du förtydligar detta.

På samma insändarsida finner vi Lars Nilsson-Lund, Eriksöre, sprida sin irritation över att Socialdemokraterna talar om EU-valet och inte om Ölands folkomröstning. Min fråga till Nilsson Lund är - varför lyser vrede och ilska, så starkt från din penna? Blir det verkligen bättre då?

Från Jan R Andersson, Moderaterna och riksdagsledamot från Kalmar län, ordas om den svenska modellen. Här undrar jag om den svenska modellen verkligen alltid är bäst, när ungdomarna faktiskt inte kommer in på arbetsmarknaden för kostnaden och åtagandena är "smått" för stora. Jan R Andersson talar om "vi moderater", och min fråga till honom är - vilken är din egen uppfattning? Finns det några nyanser i den, i jämförelse med "ni moderater" som en enda enhet. För även ni är väl unika människor, med egna uppfattningar? Låt oss höra dina egna ord.

Anette Grinde

Inga kommentarer: