lördag 17 september 2011

Linda Olsson

Linda Olsson.
Född 1948 i Stockholm.
Bor i Auckland, Nya Zeeland.
Utbildad jurist.

- Sonat till Miriam (2008)
- Det goda inom dig (2011)

Linda Olsson föddes i Stockholm 1948, utbildade sig till jurist och arbetade sedan inom bankväsendet. I mitten på 80-talet flyttade hon till Kenya. Makens arbete förde familjen sedan vidare till flera länder, men sedan 1990-talet har Linda Olsson bott i Auckland, Nya Zeeland.

Efter en skilsmässa står hon nu i valet och kvalet om var hon skall bo. Såväl Nya Zeeland som Sverige tilltalar henne, då hon har sina rötter och delar av sin familj genom barn och barnbarn i dessa länder.

I Nya Zeeland började hon på en universitetskurs för blivande författare. Det var där hon skrev sin första roman, Let Me Sing You Gentle Songs, som blev en fantastisk succé i Nya Zeeland. Linda var då 57 år gammal. I Sverige kom den ut året därpå (2006), med titeln Nu vill jag sjunga dig milda sånger.

Linda Olsson har därefter skrivit två ytterligare böcker, där vänskap och kärlek ingår som viktiga ingredienser. Linda Olsson har ett fantastiskt språk. Det är lätt, detaljerat, beskrivande, poetiskt och inbjuder till läsning.

När Linda Olsson kommer ut med en ny bok vill jag gärna läsa den. Hennes böcker ser jag också gärna på mina döttrars läsbord.

De rekommenderas. Stort.

Anette Grinde


Inga kommentarer: