lördag 20 februari 2010

Jag längtar efter positiva ordalag...

Häromsistens, i slutet av2009, hade vi ett företagarmöte. Det var ett bra möte. Det skapade energi, glädje och engagemang. Det gav oss ett mervärde i gruppen. Jag kan inte tala för alla, men jag tror att många kände energin i sammanhanget. Jag gick ifrån mötet med lätta steg. Jag mådde bra av mötet. Det följde inte riktigt det raka spåret i alla led, men det var ett bra möte.

Häromveckan hörde jag av någon att det var ett riktigt dåligt möte. Jag hörde hur många fel vi hade gjort. Det var mest bara fel. Jag minns det inte så, men plötsligt blev det tungt och svårt.

I fredags hade vi ett motsvarande företagarmöte. Vi var drygt 40 företagare på plats. Det var ett bra möte. Det var ett stort och bra möte. Det skapade energi, glädje och engagemang. Det gav oss ett mervärde. Tills någon började tala om att de delar som var dåliga i mötet, tills någon pressade männskor som inte var redo. Det gjorde mig obekväm. Då gick en stor del av energin förlorad igen. Jag märkte också att det var lätt att hålla med, om delar av det dåliga, fast jag egentligen inte ville tänka så.

Jag finner dessa möten vara otroligt inspirerande. Jag blir glad av människor som gör och försöker. Som vill och är engagerade. Som gör och gör. Och som gör igen.

Jag längtar till vi lär oss att tala i positiva ordalag. Jag längtar tills vi lär oss att se även det mindre positiva, med skarpt positiva ögon.

Vi är människor. Vi uppfattar saker olika och kan alltid göra bättre. Vi måste dock också se att lagom ibland är gott nog. Vi får helt enkelt låta det vara så. När det nu var eller är så. Vi kanske kan göra annorlunda nästa gång - åtminstone den som kan, den som vill, om vi förbereder oss, talar ihop oss och verkligen tycker så.

Vi hade ett bra möte. Det skapade nya fantastiska kontakter. Som gav positiv energi. För mig gav det mersmak - och en längtan efter nästa gång.

Anette Grinde

Inga kommentarer: