måndag 17 augusti 2015

#Springförfrihet

#Springförfrihet - är Emmaus Stockholms kampanj för uppmärksamhet till den Västsahariska ockupationen. Västsahara och dess folk har längtat efter sin frihet i 40 år. Landet är ockuperat av Marocko sedan 1975. Män, kvinnor, barn och familjer lider och utsätts för en ständig pina, ur många perspektiv - i väntan på landets och individernas frihet.

Sahara marathon är ett lopp där det finns en möjlighet att visa solidaritet och engagemang i förhållande till Västsahara, dess folk och till sakfrågan; varför har inte västsaharierna tillgång till sitt land? Du kan också lära dig mer, förutom att njuta av ett maraton i en annorlunda miljö. Du kan t ex lära dig om hur andra människor har det och om livet i ett flyktingläger, eftersom ett besök i ett flyktingläger kan vara möjligt när du är där. I Sahara marathon kan du springa kort eller långt. Du behöver alltså inte fullfölja ett helt maraton, även kortare stordåd är värdefulla.

#Springförfrihet inkluderar en möjlighet dels att uppmärksamma sakfrågan - Västsaharierna som inte har sin frihet - och dels en möjlighet att vinna fina priser, som t ex en startplats i Sahara Marathon. Om du inte vinner högsta vinsten kan du ge den till dig själv. En startplats här är sannolikt en högst minnesvärd upplevelse.

Mer glöd & engagemang om Västsaharafrågorna finns t ex hos Emmaus Stockholm, Emmaus Björkå, Kommittén för Västsaharas kvinnor, Föreningen Västsahara, IKFF, Kvinnor för fred, Liberala kvinnor i Stockholm, S-kvinnor i Stockholm, Solidaritetskommittén vid Jakobsbergs folkhögskola, Stockholms Centerkvinnor, Stockholms FN-förening och Västerpartiets kvinnopolitiska utskott. Naturligtvis finns det också stöd, glöd och engagemang hos människor i varje enskilt politiskt parti i vårt land. Fråga dem gärna om deras engagemang och bidra gärna med din kunskap, din nyfikenhet och med din kraft.

Var finns jag i detta? Ja, egentligen ingenstans. Ännu. Men, kanske är det nu tid att bli?

Först en springtur förstås.

A..
Inga kommentarer: