fredag 21 augusti 2015

Den här gruppen har roligt tillsammans...

Teaterpiraterna i Sundbyberg är igång igen. En grupp människor, utan annat samlande kitt än ett intresse för teater, samlas runt en pjäs. Ja, det behöver vara några ytterligare personer, om inte någon skall spela flera roller. Det kan te sig lite känsligt om det visar sig att någon faller bort. En dansgrupp skall också vara med i höst. Det blir fantastiskt att se.

Rödluvan står på programmet i höst. Och vargen förstås. Teatergruppen läser texten tillsammans. De funderar över rollerna och skrattar så att de nästan viker sig. Räven, haren, ormen och vargen utmanar varandra. Någon hamnar illa till men var för sig och tillsammans försöker de lösa situationen, ibland till sin egen vinning. Rödluvan klurar på strategier och alla månar ändå på något sätt om varandra. Hur skall det nu egentligen gå? Ja, det får vi se på premiären i mars 2016. Fram till dess skall dessa människor skratta tillsammans. Ja, repetera skall de förstås också göra. Öva repliker, ordna med anletsdragen och sy nya kostymer. Och skratta.

Flera konstarter behövs för att en pjäs skall sättas upp. Och många timmars övning. Men, var skall de öva och var skall föreställningarna spela? Ja, det återstår att se.

Den här gruppen har roligt tillsammans. De skrattar så att tårarna rinner, trots att historierna ibland är rysligt hemska. Ja, de har rysligt roligt tillsammans.

A.. 

Fanny.

Fanny.

Emelie. Nej, Rödluvan skrattar inte så i detta manus,
men Emelie har underbart nära till skratt

Fanny igen.

Mia står för pjäsval, ordning, regi & sånt. Ordning & reda, alltså.

Maja. Läser idag rollen som en liten hare, pigg & glad. 

Marianne. Som mamma i omsorg om sin Rödluva. 

Åke. Vad var han nu för figur - en orm eller en räv?

Tomas - som varg. 
Hela gruppen samlad. Kanske behöver de vara någon eller några fler
till nästa gång?


Tomas. Ja, mimiken är i gruppen är fantastisk. Och skratten är hela tiden nära. 

Kalle. Nej, en allvarlig björn går knappast att vara i detta sällskap. 

Kalle
Text & foto; Anette Grinde

Inga kommentarer: