måndag 28 januari 2013

25 januari 2013. Fredag. Havelock. Andaman Islands.


0748. Frukostdags i by nr 3. (Veg omlet, vatten, kokt ägg, kaffe, plain toast = 180 rupier). Vi gick till by nr 1 med oförrättat ärende. Det visar sig vara helgdag, som vi befarade igår.

Bokningskontoret är stängt i tre dagar. Ja, det är tur att vi inte har en returflygbiljett eftersom vi inte ens lyckas boka en båtbiljett tillbaka till Port Blair.

1018. Vi vandrar från vår stuga mot 7-stranden. 1214. Framme vid 7-stranden. Sjöblöt av svett i värmen. Vi går bort till nästa udde. Strax bortom ligger en liten lagun. Vattnet är ljuvligt. Här lapar vi sol en stund. Vi njuter av stillhet, ljum vind och skön sol under ett skuggande träd. Stranden rör sig – alla små skal är ute och promenerar, små som stora. Det är förundrande att se. Jag har aldrig förr varit på en strand där alla snäckskal bär liv. Små och stora skal – alla är själva gående med sina vackra små hus. När man närmar sig stannar de, och gömmer sig raskt i sitt hus. Står man alldeles stilla kryper de strax vidare igen. Plötsligt får jag syn på en skylt i buskaget som varnar för saltvattenkrokodiler i detta område. Det oroar en aning, ja. En krokodil vill jag inte gärna träffa här. Det är en ljuvlig strand. En riktigt ljuvlig strand.

1531. Promenad åter mot by nr 3. Kl 1733 sitter vi vid restaurangen i by nr 3. Det är mörkt. Ja, det var hög tid att gå hemåt från stranden. Att promenera efter vägarna i mörket är inte önskvärt. Det finns då inte många lysen att gå efter. Det blir riktigt mörkt här.

Ca 2½ mils promenad idag. Ljuvlig strand & ljuvligt hav.

(Middag. Paneer Masala, ris, vatten, te = 225 rupier). Maten slukades glupskt. Vi kände ett starkt behov av mat. Trött och spak vid hemkomst. Vi firar med en halv kapsyl whiskey – för att vi han få i oss middag innan all energi tog slut.

A..

Inga kommentarer: