tisdag 26 juni 2012

Älskade Sverige...

Älskade Sverige
- Den vackra naturen & den goda maten
Foto Bruno Ehrs
Text Tomas Tengby
Recept Karl-Christer Wallberg
ICA Bokförlag - Forma Books
Isbn 9789153438106
2012

Ja, jag utbrister - Älskade Sverige! - så fint det är.

Visst har vi en fantastisk natur och visst finns det mängder av härliga nya och gamla rätter att begrunda och tillaga. Här har Bruno Ehrs, Tomas Tengby och KC Wallberg med hjälp av ICA bokförlag samlat recept, texter och fantastiska bilder från några av våra landskap. Lappland, Dalarna, Stockholm, Halland, Skåne och Gotland har fått vara med. Kanske kommer resten i en uppföljare till denna bok. Eller kanske kan alla landskap samlas i en enda stor ljuvlig bok?

I boken finns texter om landskapen. Lite kort och lite enkelt. Där finns också flera fantastiskt härliga recept. Jag njuter av lax, torsk, jordgubbar och äppelkaka både genom bokens vackra utformning och i verkligheten. Det är ljuvligt gott. Hjortronen får anstå till sen. De är rent hopplöst att få tag på dem.

Kanske njuter jag ändå mest av alla de vackra bilderna. De som visar Sverige från flera håll. Från enkelhet till storhet. Från gryning till skymning. Barn och vuxna, färg och svart/vitt. Form och värme. Höst, sommar, vinter och vår. Av fantastiskt vackra bilder blir jag glad - av denna bok blir jag glad.

Ja! - Älskade Sverige! - Fint, skall det vara.

Hos Ica Bokförlag - Forma Books - hittar jag ofta riktigt fina böcker. Detta var verkligen ännu en.

Anette Grinde


Länkar & sånt;  
Adlibris - Bokus - Ica Bokförlag/Forma Books . Knuff om böckerKnuff om Isbn 9789153438106 .   Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om Ica bokförlag - kokbok -  Bloggare om Tengby - Forma Books -  ...  Kungliga biblioteket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är så viktigt med vår fina svenska kultur. Har Tobias Struck rätt i att vi behöver en liberalnationalism i Sverige? Kanske kan detta hindra att främlingsfientlighet och rasism får vind i seglen. Läs och döm själv (från dagens artikel på hans blogg):

http://tobiasstruck.blogspot.se/2012/06/ater-till-en-liberal-nationalism.html

Mvh/Tomas Eriksson, Volvo-arbetare