måndag 16 januari 2012

Söndag 8 januari 2012. Payyanur – Thalassery, Kerala.

Söndag 8 januari 2012. Payyanur – Thalassery, Kerala.

God Morgon, du nya dag. Det har återigen varit en väldigt varm natt. Det är svårt att sova i varmfuktig värme.

0700. Frukost. Appam – en sorts omelett utan ägg, antagligen med rismjöl – med en god och stark potatisröra till. Kaffe och vatten, till detta.

0738. Iväg. Som vanligt i sydlig riktning.

Strax efter kl 0800 kommer vi till en bro med ett vattendrag. Vi ser kullarna på höjden på ena sidan och vattnet som går ut mot havet på den andra sidan. Det är gott om vatten i vattendraget. Det är en underbar morgontemperatur, denna söndag morgon, om än lite fuktigt i luften. Det är nästan ingen trafik på den lilla sidovägen som vi åker på. Det är underbart. Det är ljuvligt fantastiskt, att färdas på detta sätt, en tidig söndagmorgon i januari 2012. Vi njuter.

1030. 21 km. Payangadi. Vi försöker åstadkomma ett förmiddagsfikastopp med något litet och sött. Det fanns inte tillgängligt, så det blev mat istället. Porotha – det goda brödet – och gröna ärtor i en stark sås. Starkt! Proppmätta! Te därtill.

Det är alltid bara män som huserar på restaurangerna, såväl i kök som servitörer. Vi har nu ätit alla måltider under en månad på restauranger, och vid ett eller två tillfällen har kvinnor funnits i kök eller deltagit i serveringen. Någon har också varit involverad i betalningen, vid något enstaka tillfälle. De är dock ytterst ovanligt att se kvinnorna arbetande i restaurangerna här.

1250. Ca 35 km. Pappinisseri. Vi trampar på. Under morgonen åkte vi öster om lite högre kullar/berg. Ytterst mot havet låg marinen/militära anläggningar, så vi fick åka lite längre in. Vi passerade en flod/vattendrag där långa bitar hade ordetligt förstärkta kanter.

Vi ser två grabbar högt uppe i en mast, monterande någonting. Vi ser inga säkerhetslinor eller annat säkerhetstänkande. Det ser högt och farligt ut. De vinkar glatt, när de ser att jag ser dem.

1730. 70 km. Thalassery. Paris Residency. Det verkar som om vi fått smak för finare rum. Då spricker budgeten, förstås.

Min cykel behöver repareras. Bakhjulet ser inte bra ut. Suck!

1920. Middag – Masala Dosa. På den vegetariska restaurangen fanns vare sig flaskvatten eller kaffe, så det fick vi vara utan idag.

Vi shoppar loss efter middagen och får med oss ett paket kex och en 7Up. Vi mumsar i oss detta till AnimalPlanet på TV, på vårt fina rum. TV väljer vi annars alltid bort.

Staden var för övrigt ganska stängd denna kolsvart mörka söndagskväll. Vi hittade inte något öppet internet denna afton.

A..

Inga kommentarer: