måndag 2 januari 2012

Nyårsafton 2011. Ombeach (Karnataka). Vilodag.

Nyårsafton 2011. Ombeach (Karnataka). Vilodag.

Frukostade i god ordning. Omelette med ost & tomat, toast och kaffe till mig. Pannkaka med banan och omelettoast till Leif. Mjölkkaffe, en ordentlig dos. Sofie frossar i en nutella-banan-pannkaka.

Leif fixar min cykelkedja med hammare och sten. Fort var det gjort. Han är duktig, han. Han har också justerat bromsar, bytt buntbandet mot en hittad mutter, kollat alla muttrar & skruvar & ekrar och dragit åt lite här och lite där. Vi hoppas nu att inget ramlar loss de närmaste dagarna.

Vi njuter av värmen under ett träd på stranden. I solen är det väldigt varmt. Där kan man bara för att torka en stund efter ett ljuvt & salt dopp i det varma havet. Sanden är brännhet för ömtåliga svenska fötter. Värme, värme – underbara värme. Det är gudabenådat skönt att vara här.

Nyårsafton. Året går mot sitt slut. Jag minns glädje, sorg, frustration och lyckoskutt. Jag minns fattigdom, rikedom, tristess och fantasi. Jag minns längtan och kärlek. Här och nu är jag med Sofie och Leif, två av dem jag älskar högst. Min fina Jenny saknar jag stort. Jag önskar att hon vore här, med oss.

Vi äter lunch. Pasta fick passa för dagen.

Dagen går i en lugn takt. Med sand mellan tårna och saltsmak efter det ljumma havet njuet vi stillsamt till ljuset sakta tynar bort. Det svarta mörkret, musiken och människornas glädje tar vid när timmarna kryper vidare mot det nya året. Vi går mot 2012 – som vi ännu inte vet något om. Låt oss hoppas att vi kan göra det till ett fantastiskt år, fyllt av glädje, omsorg, kärlek och lyckospår.

Sofie går igenom sin lista över besökta länder. Hon har varit i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Lettland, Tyskland, Spanien, Portugal, England, Cypern, Andorra, Franrike, Kina, Thailand, Indien och Ungern. (16 st). Inför 2012 önskar sig Sofie en förlängd lista på besökta länder. Hon önskar också att hon kan springa ett halvmarathon på en ganska bra tid, att Slice (mangodryck) kommer till Sverige och att hon skriver en bra c-uppsats inom kort.

Mina besökta länder är Cypern, Spanien, Frankrike, Polen, Tyskland, Belgien, Holland, Danmark, Norge, Luxenburg, Ungern, Österrike, Schweiz, Indien, USA, Grekland, Italien, Finland, Estland, Kina, Thailand, Malta, England, Portugal och Sverige. (25 st). Av dessa har 16 besökts tillsammans med Leif. Min önskan är att utöka listan över besökta länder under 2012 – med minst 3-4-5 nya länder. Min önskan är också att Jenny & Sofie kan utöka sina listor över besökta länder med minst lika många (gärna fler!)

Njut av dagen!

A..

Inga kommentarer: