måndag 10 oktober 2011

Partiledardebatt...

I Svt.s studio fanns Fredrik Reinfeldt (m), Annie Lööf (c), Göran Hägglund (Kd), Jan Björklund (Fp),  Åsa Romson (Mp) och Jimmie Åkeson (Sd). Vi saknade Juholt (S) och Ohly (V).

Nej, det var verkligen inte rätt av Håkan Juholt och Ohly att hoppa av. Det var ett uppenbart felbeslut, som bara ter sig tramsigt.

Det är roligt att se alla duktiga politiker orda om sina frågor. Annie Lööf och Åsa Romson hamnade mest i plusljuset. De står för det gröna, det viktiga gröna. Göran Hägglund är inte så talför. Det borde han nog vara. För att profilera sig och göra Kristdemokraterna viktiga. Jan Björklund inte heller så mycket, men där finns ändå en  linje. Skolan måste bli mer och bättre. Den är för viktig för att slarvas bort.

Jimmie Åkesson talar så ledsamt om invandringen. Man blir verkligen ledsen när man här hans ord om att någon annan ska - vi har inte ansvar för människor och folk.

Det verkar vara ganska kyligt för Åkesson i maktens korridorer, med så tramsigt som Juholt och Ohly nu agerade får man väl hoppas att det inte är.

För övrigt tycker jag att de närvarande gjorde väl ifrån sig i debatten. Det är viktigt att vi vid återkommande tillfällen får se var de står.

Juholt & Ohly lämnar vi därhän.

Anette Grinde


Inga kommentarer: