tisdag 18 oktober 2011

Carl Bildt.

Carl Bildt. Moderat. Kunnig. Politiker. Utrikesminister.

Så, nu har media släppt Juholt och nu är det Bildts tur. Hans engagemang i Lundin Petrolium skall nagelfaras, ord skall granskas och garantier skall analyseras. Vad har sagts och när har han slirat?

Ja. Lundin är ett besvärande bagage, men det saknas nu anledning att ytterligare pressa Bildt på företagets sits då och nu. Det måste finnas andra angelägnare frågor han bör orda om än försök till försvar som aldrig kommer att duga, hur han än svarar. Vi vill veta, så finn informationen från annat håll. Gräv, ja. Men sluta med dessa tjatiga frågor till honom. Till slut blir det ju mest bara dumt.

Försvar eller förlåt kommer aldrig att bli rätt gällande Lundin & Bildt. Vi kan inte heller veta vad som blir rätt gällande journalisterna Johan Persson och Martin Chibbye som sitter fänglade i Etiopien.

Vår ambassadör i området finns på plats. Hustru, föräldrar och media likaså. Persson och Schibbye har besökt landet olagligt. Låt nu rättegången få ta plats och ta strid om det visar sig att domen inte motsvarar brottets nivå. Vi ser med glädje att det är bevakat av media och hoppas att det rapporteras och hanteras med saklighet och rättvisa.

Ja. Journalister måste få verka, betrakta, fotografer, skriva och rapportera. Om det var detta de gjorde måste resultatet visa sig så från det Etiopiska rättsväsendets sida. Måste.

Yttrandefrihet, ja. Massiv mediajakt utan eftertanke, nej. Våld och vapen, nej. Rättvis rättsskipning, ja.

Anette Grinde

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur man än vrider och vänder på det , som kan gå under ämnet Carl Bildt, så kommer man inte ifrån att CB är en färgstark och kunnig politiker.Det finns många skäl till varför vem som helst går in i företag och blir aktieägare eller styrelseledamöter.Det som är moraliskt för en person är det inte för en annan. Centerkvinna