tisdag 18 oktober 2011

Var och en blir salig...

Var och en blir salig på sin egen tro, men bara jag vet hur det skall vara.

I nr 3 (Sept - nov 2011) av Systembolagets tidning Bolaget diskuteras huruvida det är en myt eller sanning att inmundiga en liten dos alholhol i bakteriehämmande syfte. Artikeln förnekar med bestämdhet sanningshalten i ett sådant påstående och förstärker sin uppfattning med läkaruttalanden.

Till detta vill jag kontra med att det inte på något sätt har begrundats att tron kan försätta berg och att det faktiskt är ganska sannolikt att det är möjligt att mota elände med tro. För den som tror att en liten dutthutt kan hindra, hjälpa och göra stordåd - möjligen i kombination med god hygien, kan det ju göra underverk. Kanske t o m om den ersätts med sockerpiller.

Jag tror att det fungerar. Två månader på Indiens landsbygd helt utan magåkommor bekräftar att jag har rätt. Jag tror att man kan.

För övrigt hittade jag just vägen (via Utsidan.se) till någon som skall vandra hela landet igenom. Det skall bli roligt att följa. Du finner honom här. Jag tror att han tror att det är möjligt. Det glädjer.

Man kan hoppas att någon vill följa våra spår när vi skall cykla i Indien. :)

Anette Grinde

1 kommentar:

Anonym sa...

Tron kan verkligen flytta berg!Apropå hutten så är ett litet glas whiskey eller en sked honung rätt ner i halsen oslagbart för att "mota Olle i grinn", när förkylningen hotar.Följ Anna på Tv , när hon lever sig igenom många andliga rörelser. Höst