lördag 29 januari 2011

28 januari. Trivandrum - Dubai - London - Sthlm

Trivandrum.
Ja, vad skall man säga. En liten flygplats som saknar väntrum. Kommer du för tidigt får du vänta ute på gatan. Flyget går TIDIGT på morgonen och vårt hotell valde att be oss flytta en dag tidigare än vi tänkt, så vi åkte ut till flyget i tron att där fanns plats att sitta inomhus och vänta. Vi hade fel.

Säkerhetskontroll. Incheckning. "Utloggning" från Indien, med formulär som krävde info om senaste hotellet. Hm. Det hade vi redan glömt namnet på, men lyckades fiska fram ett visitkort. Tur. Annars hade vi inte blivit utsläppta. Säkerhetskontroll igen. Och sedan väntan i några timmar helt utan informationstavlor eller information på annat sätt. Suck. Något försenade kom vi iväg. Det är ju tur att det inte gick så många plan vid denna tid. Då hade det nog blivit kaos. Bagaget incheckat från Trivandrum - Dubai - London - Sthlm. Vi får se om det kommer fram i rätt ordning.

Dubai.
En enorm flygplats. God finlirsordning. Lite tight mellan flygen, men vi hann utan att rusa. Bekvämt och ordnat. Resan mellan Dubai och London med Emirates var en dröm. Ett underbart plan, finlirsmat, gott utrymme, filmer och lugn & ro. Som att sitta i en fåtölj därhemma. Inte ett gupp eller en känsla att vara ute på ojämnt stråk fanns överhuvudtaget. Finlir. Enormt.

London.
En stor flygplats. Igen. Mycket folk. K-pistar. Säkerhet. Passkontroll. Nosande hund. Nogsamhet. Ja, Egypten och Tunisien har det oroligt och det fanns säkert goda skäl för en höjd säkerhetsnivå. En stunds väntan innan SAS tog oss vidare till vår sista anhalt. Den sista biten hem var inte lika bekväm. Där var långt ifrån Emirates standard.

Stockholm.
Så. En väska kom. Den andra inte. Den kom istället två dagar senare. Utkörd till Söderby, med en lagom vilsen chaufför. Vilket man kan förstå, eftersom Söderby ligger mitt i en stor förvirrande labyrint.

Söderby.
Så kallt här är. Och så väldigt mycket snö. Så konstigt det känns.

A..

Inga kommentarer: