söndag 23 januari 2011

21 januari. Varkala beach - Kovalam

Fredag. Avfärd från Varkala. Riktning Kovalam. Syd, sålunda.

En lärdom från denna resa är att mc är ett fantastiskt transportmedel och att vi på nästa resa bör ha en mc från start till mål - och då helst en egen (eller två). En annan lärdom frår tas ur vårt enorma packningsmisslyckande. Vår packning kunde nog mer än halveras. I värme är det lätt, lättare och lättast som gäller - och det stämmer inte med den packning vi nu dras med.

I Varkala finns det många tibetaner i småbutikerna. Kvinnorna klär sig i mängder av smycken i anslikte och hår, sam med klirr, glitter och speglar i kläderna. Det är fantastiskt att se de olika människorna och våra olika kulturer.

I "Indien i ett nötskal" läser vi om vikten att "nollställa" sig innan man åker till t ex Indien. Att åka hit med en mängd förutfattade meningar är dumt och orättvist. Hit skall man åka med ett öppet sinne och försöka förhålla sig till allt det nya och annorlunda. Det är fantastiskt roligt att se skillnaderna.

Vi bor på Sivan Family Guest Hous, några minuters promenad från buss och strand. Vi "fångades" vid busstationen av sonen i huset. Broderna körde ner oss till huset (ricksha).

Lunch. Biriyani - vegetarisk, vatten och kaffe.

Vi vandrar runt i Kovalam och finner platsen en "aning" turismiserad. Det är tur att vi bor en god bit från strandkrogarna denna gång. Man får nog, helt enkelt. Även i Kovalam finns tibetanerna med sina butiker längs gatorna och vid stranden.

Temperaturen är helt underbar i detta land. Du kan alltid gå tunnt klädd. Ingen jacka behövs. Det är knappt någon vind och under denna årstid knappt något regn. Det är varmare i januari, än vad det var i december. Vi fasar en aning för hemfärd om en vecka.

Vi avslutar dagen i lugn och ro på balkongen till vårt rum. Det är alldeles stilla. Det är varmt, kolsvart och alldeles stilla.

Hur bra får man ha det, egentligen?

Anette Grinde ... . . .
Frukost 200 rupier
Ricksha 40 rupier till Tempel Junction.
Buss Varkala till Trivandrum 68 rupier.
Ricksha till city busstation 20 rupier.
Buss Trivandrum till Kovalam 52 rupier.
Sivan Family Guest House 400 rupier/natt.
Lunch 175 rupier.

Inga kommentarer: