fredag 5 mars 2010

Veteran 2010 – Rånäs 4H.

Att tävla är riktigt roligt. Det har många med mig konstaterat tidigare och kommer att konstatera igen i framtiden. Det skapar välmående. Det inbegriper plågsamma andetag, skavsår och strama muskler. Det inbegriper även fantastiska glädjeskutt och härlig kamratskap. Ja, träningen och tävlandet skall vi inte vara utan.

Rånäs 4H ligger i topp bland veteranerna. Bästa Veteran SM förening 2009 var Huddinge AIS som fick 705,5 poäng (2008: 560,5) följt av Rånäs 4 H med 661 poäng (2008: 235) poäng och Fredrikshofs FIF 303,5 poäng (2008: 115).

Med skarp närvaro och med full kraft i engagemanget bör vi kunna nå en bit till. Kanske kan vi klättra en placering.

Låt oss lägga manken till och se var det bär. Närmast i tid finner vi lopp som Brukslunken (27/3), Roslagsbroloppet (11/4) och DM i terräng i Uppsala (17/4). På dessa kan vi öva innan det är dags för VSM i terräng i Borås (25/4). Till Borås går en buss med Rånäs 4H.are. Anmäl dig med skyndsamhet för detta evenemang.

Veteran SM i Norrtälje i somras i Norrtälje gav mersmak, även om jag själv ”bara” stod vid prisutdelningspallen i dagarna tre. Det gav mig en känsla av att vilja vara med när detta evenemang går på Öland i sommar. Jag hör andra som riktigt bubblar av glädje när de talar om veterantävlingarna. Den glädjen vill vi gärna dela med fler.

Den 6-8 augusti hoppas vi vara en stor trupp från Norrtälje. Då går VSM-färden till Löttorp på Öland. På Högby IF.s hemsida - www.hogbyif.se/friidrott - finner du information om evenemanget. Där finner du också förslag på boendealternativ.

Den 28 augusti är det VSM i marathon. Lidköping IS/Lidköping står för arrangemanget.

Den 16 oktober är det VSM i halvmarathon. Då behöver vi bara färdas till Bålsta, där Bålsta IK står för ord och handling kring start, mål och allt däremellan.

Besök gärna http://www.friidrott.se/ - Jag ber dig särskilt observera fliken Tävlingar och Veteran i vänsterkanten. Där finner du information om tävlingar, resultat och annat som tillför för Veterantävlandet. För de lokala aktiviteterna kan www.upplandsfriidrott.se rekommenderas.

Låt oss nu hjälpas åt att hamna i topp. Visst vore det väl finfint om Rånäs 4H blev bästa Veteran SM förening 2010?

Allt Gott
Anette Grinde

Inga kommentarer: