söndag 17 juli 2016

Friluftsgudstjänst - Labacken 17 juli 2016

Charlotta Westin höll i dagens gudstjänst.
Charlotta Westin höll idag i friluftsgudstjänsten på Labacken. Friluftsgudstjänsten är ett årligt återkommande inslag i församlingens och St Eriks Gilles samarbete. Det har pågått under många år. I år var vädrets makter med församlingen och föreningen och gudstjänsten hölls utan paraplyn eller för stark värme. Det var fint och skönt i Labackens trädgård.

Charlotta Westin höll i gudstjänsten. Hon är pensionerad präst, men brukar återkommande tjänstgöra t ex under sommartid eller under andra tider när en vikarie behövs. Hon sköter uppdraget med bravur. Jag förundras alltid över hennes mycket tydliga stämma. Hon talar lugnt, tillräckligt högt och väldigt tydligt. Det glädjer mig stort att hon talar så, det ger ett mycket positivt intryck och är behagligt att lyssna till.

Claes Holmström, ordförande i St Eriks Gille, talade sig varm för kollekten som denna dag tillägnades hembygdsföreningen. Efter gudstjänsten bjöd hembygdsföreningen församlingen på ett välfyllt och vackert kaffebord i den vackra trädgården. Bordet var fyllt till bredden med kaffe, bullar och kakor.

Ja, hembygdsföreningen är viktig och ja, det är en stor glädje och fröjd att det finns människor som vill engagera sig i föreningslivet. Vad vore vi utan allt detta?

A..


Länkar
Vätö Roslagsbro församling
St Eriks Gille - Roslagsbros hembygdsförening
Mer om Labacken i denna blogg.Inga kommentarer: