lördag 20 juni 2015

Tisdag 16 juni 2015 - sakta framåt. Söderut.

Tisdag 16 juni 2015. En fin dag. Avfärd ca kl 0830 från Tuna Hembygdsgård. Kort proviantering i Jönåker. Jag trampar vidare mot färjan över Bråviken. I valet i en korsning, strax efter Hällfallstorp ner mot färjeläget vid Säter, dyker en yngling upp. Han åker på longboard och skall färdas från Uppsala till Köpenhamn, en sträcka han uppskattar till ca 100 mil. Han är från Falun, är snart 24 år och pluggar konstvetenskap i Uppsala. Han roar sig på Kalmar nation. Vi slår följe. En på cykel och en på longboard. Vi har ett fint väder och en trivsam färd. Mitt knä mår hyfsat, även om det skriker ont ibland.

Efter färjan mellan Säter och Skenäs går färden vidare mot Stegeborg. Landskapet är vackert, väldigt vackert. Det är kuperat med slingrande vägar. Det sliter en aning, men är ordentligt vackert med öppna landskapet. Det är en sträcka att rekommendera. Vid Stegeborg kommer färjan så småningom. Överfarten är kort och gjord på ett kick. Sedan fortsätter de vackra och kuperade landskapet. Ja, vi bor i ett vackert land. Här är det riktigt fint.

Stegesund. Börrum. Brinken. Så småningom når vi Valdemarsvik, där vi hittar en pizzeria för att fint mål mat. Efter mat, en stunds vila och lite proviantering drar vi vidare mot Loftahammarshållet. Vi följer cykelleder och småvägar, och håller rätt lika takt. Vi behöver inte vänta in varandra. Vi passerar nära Tryserum, där jag egentligen vill åka in och tala med mannen som förestår hembygdsföreningen. Det får bli en annan gång. Vi passerar skylten till Östra Eds kyrkogård, där Valborg och hennes mor vilar. Vi passerar också Västerum och Braberg, där hon är bodde i sina yngsta dagar innan hennes mor dog. Ca 1 mil innan Loftahammar tycker vi att det räcker för dagen och hittar så småningom en fin tältplats i skogen. Lite vackra stenar/klippor i dagen, lite glest med träd och där fanns plats för två tält. Eller ett och ett halvt, eftersom longboardgrabbens tält var så litet att det nästan inte kunde klassas som ett tält. Det var nästan bara som ett extra fodral runt hans sovsäck. Jag blev glad över att finna den vackra tältplatsen. Sådana sten/klipplatser i skogen uppskattar jag stort. Underbart vackert.

Mätarställning; 39005 vid dagens slut. 13,5 mil blev det sålunda idag. En god tur utan regn.

A..
Stegeborg - i väntan på färjan!

Johan Wallin åker longboard från Uppsala till Köpenhamn.

Longboardåkaren har minimalistisk packning.
Hans tält tål inte klaustrofobi.

Mitt tält är stort som ett hus i jämförelse. Som ett slott att dansa i. 

Inga kommentarer: