lördag 1 december 2012

Vintervackert...

Ett vintrigt Labacken - den 1 december 2012

Det är vintervackert idag. 5-6 grader kallt, strålande sol och riktigt mycket snö.

I går körde SL-bussen av vägen på Velända gärde. Den hindrade trafikanterna i flera timmar innan den kunde fås på rätt köl igen. Det kan inte ha varit ett så lätt uppdrag för bärgningsbilen. De som skulle fram fick så snällt ta en vid omväg via Bottna för att komma fram.

Labacken i vinterskrud
Idag är vädret mildare, som i vänligare med mindre snöyra och blåst, även om det är kallare. Vägarna är plogade, men de är väldigt hala att promenera på. Att springa är inte att tänka på. Broddar är passande, om man nu ägde några sådana. Ja, det gör jag - men jag har ingen aning om var de finns just nu.

Labacken, hembygdgården som ägs av hembygdsföreningen St Eriks Gille, är insnöad. Den är stängd för vintern och inbäddad i vacker vit snö. Jag hoppas att det håller i sig, eftersom det vita gör det så väldigt mycket ljusare i dessa mörka trakter.

Vackra vinterformer...
Snön är lätt, som den är när det är lite kallt. Den ligger kvar på träden. Det är vackert med alla mjuka former som uppstår i naturen när snön lägger sig. Mjuka, vackra former finns överallt i landskapet. Att betrakta & begrunda.

Ungdomarna i bygden blev uppenbart glada över snö- och halkföret. På min bypromenad mötte jag en snöskoter med två ungdomar. De färdades på vägen i en hastighet som inte var särskilt mild. Hade de mött bussen eller en bil hade de definitivt inte hunnit bromsa. Full gas med hög volym, fullt slirande och hög fart - på allmän om än lågt trafikerad väg. Ja, se dessa ungdomar. Vad mer kan man säga?

Isen ligger på den lilla sjön och snön på markerna runt omkring.
Ja, det är vintervackert idag. Jag hoppas verkligen att det håller i sig.

A..

Labacken, den 1 december 2012


Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om vinter - snöskoter -  Bloggare om vintersol - ...

2 kommentarer:

Mattias sa...

Vackra vinterbilder. :-)

Reflektioner Allteftersom sa...

Tack, tack.
Vinter är vackert, när det är vitt och lagom kallt. :)